Se dublează termenul pe piața asigurărilor RCA din România. Proiectul premierului Ciolacu

Norma Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost publicată luni, 21 august 2023, în Monitorul Oficial al României.

Concret, termenul de intrare în vigoare a contractelor RCA s-a dublat de la 30 de zile la 60 de zile. Norma a fost semnată de președintele ASF, Nicu Marcu.

Ce spune documentul

„Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următoarea normă:

Art. I. — La articolul 13 din Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 624 din 1 august 2017, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (12) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(12) Asigurătorii RCA încheie contracte RCA a căror valabilitate începe la cel mult 60 de zile după data emiterii acestora.”

Art. II. — Prezenta normă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și intră în vigoare la data publicării.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară,
Nicu Marcu”, se precizează în Norma ASF, publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul Ciolacu pregătește o Ordonanța de Urgență care îi vizează pe toți cei care au polițe RCA la Euroins

La cererea Autorității de Supraveghere Financiară, Guvernul Marcel Ciolacu pregătește o Ordonanță de Urgență care îi vizează pe toți cei care au polițe RCA la Euroins.

Concret, Guvernul condus de Marcel Ciolacu va prelungi valabilitatea polițelor RCA de la Euroins, cu încă 3 luni. Practic, acestea vor expiră nu la 8 septembrie, așa cum prevedea termenul inițial, ci la 8 decembrie.

Guvernul României a pus în dezbatere publică un proiect de OUG în acest sens, proiect consultat de Bugetul.ro.

Citește și

Drama care i-a marcat viața lui Toto Cutugno. Are legătură cu sora lui