Se desființează Dinamo? ”Nu le va mai putea folosi”

Dănuț Lupu (54 de ani), fostul jucător al lui Dinamo, a atins un subiect delicat pentru întreaga suflarea roș-albă, cel al pericolului retrogradării în liga secundă. Formația se află pe penultimul loc în clasament, cu 7 etape înaintea finalului sezonului regulat.

Lupu a luat în calcul toate scenariile, însă vine cu un avertisment sumbru pentru fanii lui Dinamo: retrogradarea în Liga 2 ar putea fi echivalentă cu dispariția ”câinilor”, se teme fostul mare fotbalist.

”Nici emblema, nici culorile”

”Sunt două variante: să nu reușească Mediaș să-și ia licența, iar apoi Dinamo să aibă o șansă la baraj. Sau, cea de-a doua variantă, să facă niște rezultate pozitive și să se salveze sportiv.

Se poate întâmpla orice (n.r. – întrebat despre posibilitatea desființării echipei). Dacă Dinamo va retrograda, nu va mai avea dreptul să folosească nici emblema, nici culorile”, a declarat Dănuț Lupu, la Pro X.

”Mai bine jucau cu tineri”

Lupu susține că strategiile la care Dinamo a apelat în acest sezon sunt sortite eșecului.

”Cine vine la o echipă precum Dinamo? Doar jucători liberi de contract, care nu joacă pe nicăieri.

Normal era ca Dinamo să joace cu acei tineri. Mai jos de atât nu puteau să ajungă, dar măcar aveau speranța că pot construi o echipă de viitor”, a declarat Lupu, conform sursei citate.

Cine le deține

ACS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, se află în Liga 4 și deține palmaresul și sigla Dinamo.

Formația din Liga 1 a primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, când a fost cumpărată de Negoiță, cu o singură condiție: clubul să joace în Liga 1.

Astfel, dacă roș-albii vor retrograda în liga secundă, actuala Dinamo va rămâne fără dreptul de a folosi sigla și palmaresul.

Citește și

Avram Iancu, primul român care obține titlul mondial pentru performanţă în ape deschise