--> -->

Se complică situația pentru Dinamo: Buzăul, victorie, speranțe mari

Dinamo continuă să creadă în play-off, dar situația nu este cea mai prielnică pentru trupa lui Ovidiu Burcă. Mai ales că, deși nu a pierdut de multă vreme, ultimele remize albe ale ”câinilor”, cu Slatina și cu Csikszereda, menține ”haita” la depărtare, 4 puncte, de locurile de play-off.

Formația lui Mihalcea, nou adversar

Este o luptă acerbă, iar astăzi a sosit dovada că situația este foarte dificilă pentru Dinamo. Gloria Buzău a trecut fără mari probleme, scor 3-1, de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar trupa lui Adrian Mihalcea ocupă, mai nou, locul 6.

Dinamo este la 4 puncte de trei formații – Csikszereda (locul 5), Buzău (locul 6) și Oțelul Galați (locul 7), toate principalele contracandidate ale ”câinilor” la un loc în lupta pentru promovare la primăvară.

Tocmai de aceea elevii lui Ovidiu Burcă nu mai au voie să facă pași greșiți în finalul sezonului regulat, acolo unde mai sunt de disputat șase etape.

Final de 2022 de foc

Situația nu este încă dramatică pentru bucureșteni, dar depinde de ceea ce va reuși să obțină până la finalul anului.

Dinamo mai are trei meciuri de jucat în 2022 în campionat, dar și două meciuri în Cupa României, competiția secundară, dar unde este încă în luptă pentru calificare, în meciuri cu Sepsi și cu Unirea Slobozia, acolo vor fi folosiți jucătorii care au evoluat mai puțin, dar se poate întâmplă orice, putem termina pe unul din primele 2 locuri, care asigura calificarea în sferturi, dar și un bonus financiar semnificativ.

În campionat urmează duminică viitoare un meci în care nici nu este permis niciun pas greșit, cu Dumbrăvița, o formație aflată în partea a doua a clasamentului, care va veni să se apere.

Strâng rândurile

Anul se încheie cu două deplasări de foc, la Iași și Brașov, două formații în lupta pentru play-off, Brașov este și ea candidată la play-off, în vreme ce Iași nu traversează o perioadă bună, a avut deplasare la Dumbrăvița. Și echipa lui Dan Alexa, și a lui Leo Grozavu au trecut cu bine etapa, victorii ce le ține sus.

Dacă va reuși 4 puncte din aceste deplasări, împotriva unor contracandidate, atunci Dinamo poate termina anul cu 25 de puncte și astfel ar continua să creadă într-un play-off 2023, cu luptă pentru promovare, dar condiția necesară ar fi apoi să câștige toate cele trei meciuri rămase de jucat: Unirea Constanța, Șelimbăr și Poli Timișoara, două meciuri pe teren propriu și unul pe teren neutru, cu Șelimbăr, o formație care și-a schimbat acum antrenorul și care a cam ieșit din cărți după ultimele rezultate.

Este o ligă secundă cu rezultate imprevizibile, în care fiecare poate bate pe oricine, iar Dinamo crede în play-off, după un start prost de campionat.

Ce zice Burcă

”Sunt convins că vor veni și victoriile, personalitatea și curajul cu care a jucat echipa mi-au plăcut foarte mult. Cred că asta trebuie să facem, să jucăm ca o echipă mare, până la urmă suntem Dinamo. Am jucat cu personalitate, așa cum îi stă bine lui Dinamo.

Toți care joacă împotriva noastră au o motivație în plus, vor să demonstreze, e foarte bine. De aceea, trebuie să fim la o intensitate maximă meci de meci. Dar, din nou, cred că azi am făcut un meci bun, i-am felicitat pe băieți, țin să felicit și Miercurea Ciuc, se fac lucruri bune aici.

Și aici, și la Sepsi se întâmplă lucruri foarte frumoase, cred că fotbalul românesc poate să beneficieze de ele”, a declarat Ovidiu Burcă la finalul partidei de la Miercurea Ciuc.

Citește și

Raed Arafat, la 7 ani după incendiul de la Colectiv: ”Dacă mă simţeam vinovat de ceva, poate că plecam”