Se complică lucrurile pentru Cioloș. Mesajele PSD, AUR și PNL

Dacian Cioloș a fost desemnat prim-ministru de președintele Klaus Iohannis după consultările de astăzi de la Palatul Cotroceni. Se complică însă lucrurile pentru liderul USR deoarece nu este susținut de celelalte partide politice și ca să fie investit premier trebuie un număr de minimum 234 de voturi în Parlamentul României. De altfel, conform Constituției, are Cioloș are la dispoziție 10 zile pentru a-și alege miniștri și a stabili un program de guvernare.

Cioloș nu e susținut deocamdată nici de PNL, nici de PSD sau AUR

Marcel Ciolacu: ”PSD nu va vot niciodată un Guvern ZERO”

”Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate. PSD nu va vota niciodată un Guvern ZERO! Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru!

Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, a declarat Marcel Ciolacu.

George Simion s-a întreținut cu Dacian Cioloș pe facebook

George Simion i-a comentat lui Dacian Cioloș pe facebook la postarea în care anunța că este desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis. ”Dar cine crezi că te votează?”, a fost întrebarea pe care liderul AUR i-a pus-o lui liderului USR. Dacian Ciolos i-a răspuns: ”Toți cei care nu sunt iresponsabili”.

PNL îl trimite pe Cioloș să discute cu partidele cu care s-a aliat ca să-l dea jos pe Cîțu

”Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine, PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, a scris Florin Cîțu pe facebook.

Citește și:

Surprize, surprize, Klaus Iohannis l-a însărcinat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern. Cioloș: ”Este o onoare”