Se caută un decar! Propunerea unui simbol din Ghencea: ”Dan Nistor”

România se pregătește pentru dubla cu Feroe și cu Norvegia, iar Cosmin Contra nu a decis cui îi va da cel mai râvnit tricou de la prima reprezentativă, cel cu numărul 10. Ultimii doi care l-au purtat, Alex Maxim și Gicu Grozav, nu au fost convocați. Iar în jurul acestui număr s-a iscat o polemică printre specialiști.

Selecționerul echipei de tineret, Mirel Rădoi, fost fotbalist al celor de la FCSB, multiplu campion cu această echipă, a uitat de rivalitatea cu Dinamo și l-a nominalizat pe Dan Nistor, pe lângă opțiunea intens mediatizată, Ianis Hagi. ”Numărul 10 poate fi purtat de Ianis și de Nistor, sunt jucătorii de la echipa națională care îl pot purta cu brio”, a spus Rădoi într-o conferință de presă. Alți specialiști susțin că decarul și liderul dinamovist nu are voie să lipsească din primul 11 la națională, în acest moment.

Mirel a explicat ce înseamnă să porți acest tricou, în viziunea sa: ”Trebuie ca acel jucător să aibă ceva pentru acel număr. Pentru mine e important numărul 10 și trebuie să fie un jucător de atac, un jucător de creație, ce poate face diferența”. Nistor, 3 selecții la națională, este cel mai bun pasator în activitate din Liga 1 și omul cel mai important în teren pentru Dinamo.

Citește și:

Trei granzi ai României îl vor pe titularul de la U21! El s-a declarat dinamovist

[post-views]
[post-views]