--> -->

Se autopropune la Dinamo: ”Vin și-n probe”

Dinamo așteaptă azi vești din partea instanței vizavi de validarea noului plan de reorganizare modificat, care ar produce schimbări uriașe în acționariat.

APCH va deveni acționar majoritar în locul lui Dorin Șerdean ”Lotus”, ACS FC Dinamo minimalizată la nivelul acțiunilor și 1,5 milioane de euro de achitat din totalul de aproape 8 milioane de euro datorii.

Apoi se va face și lista de plecări/sosiri pentru ca roș-albii să atace play-off-ul, implicit promovarea, în primăvara 2023.

Dacă la capitolul despărțiri sunt certe divorțurile de Vali Lazăr și Bogdan Gavrilă, rămâne de văzut cine va veni. Până la acel moment, un atacant african își oferă serviciile ”câinilor”.

A mai fost în 2019

Boungou-Laz Teldiane, 20 de ani, a mai trecut prin Ștefan cel Mare, în primăvara 2019, iar de atunci a evoluat la nivelul eșaloanelor inferioare, ultima dată la Câmpulung Muscel, în L3, după ce a mai fost la Popești Leordeni, Miroslava, Făurei, alături de Bănel Nicoliță, și Ceahlăul Piatra Neamț.

Sosit în România ca să studieze economia, ajuns în 2019 la Daco-Getica, în Colentina, Laz Teldiane a fost recomandat de cei de acolo ”câinilor”.

Congolezul a fost în probe, spune că a dat randament, însă afacerea nu s-a făcut atunci. Acum, africanul mai vrea o șansă, e dispus să vină și să dea teste.

”Oamenii mă plăceau”

”Oamenii de atunci de la Dinamo mă plăceau, eram și în naționala U17 a țării mele. Un agent nigerian m-a făcut pentru bani la acel moment, a stricat totul. Eu voiam să joc pentru Dinamo, nu mă interesau banii. Și-acum vreau să îmbrac tricoul primei echipei, dacă aș avea o șansă…

Am stat aproximativ trei luni la teste în Ștefan cel Mare, am evoluat și pentru echipa secundă, mi-aduc aminte că antrenorul primei formații întrebase de mine. Doar că agentul nu a acceptat propunerea clubului, am aflat mai târziu asta. Eu vreau să joc la Dinamo, care este o echipă mare în România. Am viteză, am impresionat și atunci cu calitățile mele fizice, am nevoie de o șansă ca să demonstrez ce pot”, a povestit Teldiane pentru GSP.

”Puteam să ajung acum câțiva ani în Franța, la Metz, dar nu mi s-a acordat viza. Am aplicat și pentru Germania, dar am reușit să obțin viza de studii pentru România. Sunt din 2019 în țara voastră, pe care o consider ca a mea. M-am adaptat bine și am mulți prieteni. România e bună și frumoasă”, a mai spus vârful.

Citește și

Cancelarul Austriei despre boicotul anunțat de români: ”Ar dăuna tot României”