--> -->

Scut pentru Robert Moldoveanu: ”Rednic va ști așa cum a făcut-o și cu Gnohere”

Robert Moldoveanu, 22 de ani, a irosit o ocazie uriașă în meciul cu UTA, la scorul 2-1 cu arădenii, nu a marcat dintr-o superpoziție, iar partida s-a încheiat cu o remiză, scor 2-2. Atacantul a fost atacat de către suporterii dinamoviști, mai ales că are un sezon foarte slab.

Este o consecință a ultimelor două ediții, sub așteptări. Mai exact, Moldoveanu, jucător crescut la academia din Ștefan cel Mare, nu a mai marcat deloc în ultimele 26 de meciuri. Totuși, într-o perioadă în care este contestat peste măsură, cel poreclit ”Balon” primește o mână de ajutor din partea unui grup important de fani.

”N-am mai văzut de mult atâtea înjurături”

Cei din DDB Italia au publicat un mesaj de susținere pentru ”ratangiu”. Și solicită sprijin pentru atacant, iar lui să aibă forța de a trece peste un moment delicat al carierei.

E frustrant să pierzi două puncte în ultimul minut, după ce ai condus tot meciul, după ce ai jucat cu un om în plus. Dar nu trebuie să punem toate tunurile pe un singur om. Robert Moldoveanu a ratat. A fost o fază care ne-a făcut pe mulți să spargem câte ceva prin casă.

N-am mai văzut de mult atâtea înjurături adresate unui singur jucător. De la mamă, până la morți. Din partea noastră, a celor care ne angajasem la începutul campionatului că îi vom susține pe acești tineri, indiferent de rezultatele din tur, conștienți fiind de problemele din club.

Am acceptat atunci că ținta noastră este salvarea de la retrogradare. E rușinos să avem un asemenea țel, când ne numim Dinamo. Dar trebuie să ne asumăm situația actuală.

Robert e crescut în curtea noastră. O parte din copilăria și adolescența lui le-a petrecut în drumul parcurs cu metroul de la Apărătorii Patriei până în Ștefan cel Mare. Genul de jucător cu glezna fină. Uneori prea fină. Dar Robert este un jucător talentat.

Laudă atitudinea lui Torje

Suntem liberi să-l criticăm în continuare. Dar în momentul acesta în ajută mai mult o atitudine ca cea a lui Gabi Torje (n.red a mers la finalul meciului și l-a îmbărbătat pe Moldoveanu).

E mai de folos pentru el și pentru echipă, să avem încredere că Mircea Rednic va ști cum să-l facă să fie eficient, așa cum în urmă cu câțiva ani, a reușit să-l facă marcator pe Harlem Gnohere, după ce, timp de 7 etape, nu făcea altceva decât să-și plimbe kilogramele pe la jumătatea terenului.

Robert, singura greșeală pe care o poți face acum ar fi să nu mai încerci de teama de a nu rata. Mihaiu a fost anul trecut într-o situație asemănătoare. A ratat un penalty decisiv. Nu era prima ratare. Dar până la urmă, cu golurile lui am rămas în Liga 1. Capul sus, Don Balon!”, au scris cei de la DDB Italia.

Citește și

Liviu Pleșoianu ironic cu Marcel Ciolacu după mesajul pro-Iohannis: ”Șoc năprasnic. Of, ce surpriză!”