--> -->

Schimb de replici între primarul PSD din Limanu și premierul Cîțu: ”Dacă iubește Vama, să ajute”

Primarul comunei Limanu, de care aparţine și Vama Veche, Daniel Georgescu, a declarat că nu i-a interzis premierului Cîţu sosirea în staţiune, ci i-a recomandat doar să evite locația cât timp liberalii care conduc judeţul Constanţa direcţionează fondurile pe criterii politice.

„Nu am spus că are interzis. A fost o recomandare. Pe turistul Cîţu îl invit oricând la Vama Veche, dar trebuie să ştie ce fac liberalii lui aici. Eu ce am avut de spus am spus, dacă dânsul politizează discuţia… A fost un semnal de alarmă cu privire la modul în care sunt alocaţi banii.

Vama Veche e bună doar vara? Dacă iubeşte acest loc să îl sprijine. Nu înţeleg de ce un loc trebuie pedepsit doar pentru că este condus de un alt partid? Aceasta este România normală? Dacă iubeşte Vama Veche să ne şi ajute”, a afirmat primarul la Antena 3.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi seara că va merge în Vama Veche, aşa cum a promis, la fel cum va merge în orice staţiune din România, pentru a susţine turismul din ţara noastră. Reacţia lui Cîţu a venit după ce primarul din Limanu, localitate de care aparţine Vama Veche, nemulţumit de alocările financiare ale CJ Constanţa către comuna sa, i-a transmis premierului să nu meargă în staţiune.

„Să condiţionezi vizita premierului de nişte bani de la buget… pare aşa foarte pesedistă chestia asta, nu? Aşa se făcea numai pe vremea pesediştilor: ‘îmi dai bani şi ai voie să vii aici’. Eu îi anunţ pe români că voi merge în Vama Veche şi în orice staţiune din România, pentru că vreau să susţin turismul în această vară şi nu mă poate opri niciun primar”, a declarat Cîţu, la B1 TV.

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, i-a recomandat anterior premierului Florin Cîţu să renunţe la ideea de a petrece o noapte în Vama Veche şi îi sugerează să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman, precizând că acestea sunt localităţi care „îşi permit pâine şi sare din bani publici”.

Primarul este nemulţumit de faptul că alocarea dată de Consiliul Judeţean Constanţa comunei sale este de 25.000 de lei.

Citește și

Raed Arafat, uluitor: ”Acum am aflat”. Anunț important pentru nunți și responsabilitatea mirilor