Scenariu teribil pentru Dinamo! FRF nu are milă de roș-albi

Scenariu de groază pentru Dinamo. În miez de noapte, FRF a anunțat că nu va muta datele barajului de retrogradare-promovare pentru Liga 1. Acestea vor ramane pe 9 și 12 august, urmând a se întâlni ocupanta locului 12 din Liga 1 (momentan Poli Iași) și cea a poziției a treia din Liga 1 (CS Mioveni).

În acest moment, Dinamo este la 5 puncte de Poli Iași și până la 9 august mai are un singur meci de jucat, cu FC Hermannstadt, de pe 6 august. Inițial, băieții lui Gheorghe Mulțescu ar fi trebuit să joace și azi, cu Chindia. Dacă acest calendar s-ar fi respectat și roș-albii ar fi câștigat ambele partide, ar fi ajuns pe locul pe care este acum Poli Iași.

Iată comunicatul FRF:

“În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decizia Comitetului Executiv al FRF din 03.08.2020, având în vedere termenul limită impus de UEFA pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene intercluburi, respectiv 03.08.2020, având în vedere comunicarea LPF cu privire la opinia cluburilor din play-out-ul Ligii 1 referitor la desfăşurarea jocurilor de baraj pentru menţinerea / promovarea în Liga 1 în două manşe la datele de 9 şi 12 august 2020:

Aprobă comunicarea către UEFA a cluburilor ce urmează a participa în competiţiile europene intercluburi în sezonul 2020/2021, astfel:
Champions League – FC CFR 1907 Cluj
Europa League – U CRAIOVA 1948 Club Sportiv SA
Europa League – FC BOTOŞANI
Europa League – FC FCSB SA – câştigătoarea Cupei României
Youth League – FC VIITORUL – câştigătoarea Ligii Elitelor U19

Ia act de opinia exprimată de majoritatea cluburilor din play-out-ul Ligii 1 (7 cluburi) şi pe cale de consecinţă păstrează programarea jocurilor de baraj pentru menţinerea / promovarea în Liga 1 pentru datele de 9 şi 12 august 2020”.

Acum, mingea este în curtea Ligii Profesioniste de Fotbal, care va trebui să stabilească exact cum va arăta clasamentul final al play-out-ului. Sunt mai multe variante: clasamentul actual, împărțirea punctelor la meciurile jucate, cu înjumătățire, sau aceeași împărțire, dar cu înjumătățire. Varianta salvatoare este trecerea Ligii 1 la un sistem cu 16 echipe.

Citeste si:

Glarus Beach Hotel, locația perfectă pe malul mării în Sunny Beach

No Comments Yet

Comments are closed