--> -->

Scenariul redeschiderii sezonului de nunți: petreceri reluate din 15 mai

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor a propus Guvernului, potrivit Antena 3, ca din 15 mai să se poată organiza din nou nunţile, dar cu testarea tuturor invitaţilor. Mai ales că foarte mulți români și-au amânat aceste evenimente.

Au fost propuse trei scenarii, pe culori, verde, galben și roșu.

”Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor”, a afirmat Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor.

„Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranța invitaților. Ori un test RT-PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non-invazive, cele cu salivă”, a adăugat acesta.

”Asociația din industria nunților a pregătit un proiect de lege, cu o corelare între suprafață și numărul de invitați. Este o alianță mare, împreună cu HoReCa, turismul, concertele. Există un grup de lucru pentru a intră în normalitate. În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 persoane vor sta 6, 8, sau 10 persoane.

Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului”, a mai Caraman.

Citește și

În Bulgaria se poate. Măsură de ultimă oră luată de autorități