Scandal uriaș în USR! Elena Lasconi out de pe lista pentru europarlamentare! Motivul: declarații de susținere ale familiei tradiționale

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţă că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie şi că a decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară.

Cătălin Drulă: ”Cred că a înțeles”

„Am avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înţeles că întreaga discuţie publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situaţia personală devenită publică, afectează campania şi concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL.

Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin pentru a face performanţă în administraţie”, afirmă preşedintele USR.

”Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta şi de soluţii liberale.

În faţa unei guvernări corupte şi a isteriei extremiste, avem cu toţii nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, conchide el.

De la ce a pornit iureșul: inclusiv fiica ei a ”distrus-o” în social media

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Ea a fost criticată atît de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid, Clotilde Armand. O voce vehementă a fost inclusiv a fiicei sale, Oana, activistă LGBT, care a postat un mesaj dur în social media!

Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat ”în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

Citește și

Ce a consumat Dorian Popa când a fost prins drogat la volan. Reacția Europol