Circ în Parlament. Virgil Popescu, bruscat de George Simion: ”Ești un hoț”, ”Ești un prost”

Scandal uriaș în Parlamentul României în ziua dezbaterii moțiunii simple împotriva ministrului energiei.

Chiar în timp ce-și ținea discursul de la pupitru, Virgil Popescu a fost bruscat de liderul AUR, George Simion.

În urma incidentului, ședința de plen în care se dezbătea moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată.

Între cei doi politicieni a izbucnit un schimb de replici de la distanță, presărat cu acuzații și jigniri. Nervos, George Simion a venit la pupitru și l-a bruscat pe oficialul Guvernului.

Cuvinte aruncate

În timp ce Virgil Popescu vorbea în fața Parlamentului, liderul AUR, George Simion, aflat în sală, a strigat: ”Hoțule!”.

A urmat o replică din partea ministrului: ”Domnule președinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin, să ieftinească gazul, că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri?”.

După aceste ironii, co-liderul AUR s-a dus în fața Parlamentului, la tribună, și l-a bruscat pe Popescu. ”Ești un hoț”, i-a spus deputatul AUR.

Daniel Suciu, deputatul PSD care era președintele de ședință, a reacționat rapid. ”Domnule Simion, luați mâna, rog chestorii să-l îndepărteze de domnul Simion”, a fost apelul acestuia.

Dialogul Simion – Popescu a continuat ”La Rusia cu dumneavoastră”, i-a spus Virgil Popescu. Suciu a continuat să detensioneze situația: ”Domnule Simion, luați mâna de pe domnul ministru!”.

”Ești un prost”, s-a auzit, pe fundal, replica ministrului pentru George Simion.

Premieră de agresiune fizică

Ulterior, Daniel Suciu a suspendat ședința și a anunțat că incidentul de luni după-amiaza este unul unic în ”istoria parlamentarismului”.

”Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru, în timp ce îşi susţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să continui şedinţa. Convoc şedinţa Biroului Permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus președintele de ședință.

Citește și

Tudor Gheorghe despre patriotism și trădare: ”Aici, sunt cozile de topor”. Ce pensie are