Scandal de proporții: Edi Iordănescu, Gabriel Oprea, Condescu și sume amețitoare

Un nou scandal de proporții cu încrengături atât în lumea sportului, cât și politică. Sunt enumerate numele noului selecționer al naționalei, Edward Iordănescu, dar și a fostului ministru de Interne și al MApN, Gabriel Oprea!

Omul care a condus Pandurii Târgu-Jiu timp de 11 ani, Marin Condescu, îi cere lui Gabriel Oprea, printr-o scrisoare deschisă, să-și asume posibilul faliment al echipei de fotbal!

Sume amețitoare

În opinia lui Condescu, Oprea se face “vinovat” de instalarea la Pandurii a cuplului Edward Iordănescu – Narcis Răducan, conform radioaccent.ro (detalii cu reacția oficială a lui Condescu).

Actualul creditor al clubului sugerează că antrenorul Iordănescu și președintele Răducan au fost impuși la echipa din Târgu Jiu pe criterii politice, având salarii exorbitante. Potrivit documentului, lunar, cei doi încasau aproximativ 50.000 de euro!

Antrenorul în jur de 17.000 de euro, Răducan peste 32.000 de euro. Pe lună!

Acum, Narcis Răducan și Edward Iordănescu cer falimentul Pandurilor, susține Condescu, fapt ce, împreună cu contestațiile făcute la ANAF, au oprit plățile către ceilalți creditori.

Ce urmează

Pe 31 martie 2022, instanța ar putea declara falimentul, dacă nu se face dovada achitării de către club a sumelor datorate către creditori.

Recent, foștii jucători Răzvan Stanca, Mihai Răduț sau Lucian Sânmărtean au renunțat la 25% din drepturi pentru a sprijini demersul Pandurilor.

Pe de altă parte, proaspăt instalat la cârma naționalei de fotbal a României, antrenorul Edward Iordănescu a declarat că nu a fost niciodată numit în vreo funcție pe criterii politice. ”Da, m-au numit americanii”, a fost, ironic, tehnicianul la numirea în funcția de selecționer.

Marin Condescu îl sfătuiește pe Gabriel Oprea, la finalul scristorii, să nu mai facă recomandări în fotbal pe baza prieteniei cu fostul selecționer Anghel Iordănescu.

Citește și

Cetatea de Scaun a Sucevei, lecție de istorie în inima Bucovinei