Scandal cât casa la U Cluj înaintea barajului cu Dinamo

Marți seară, în fața a peste 22.000 de spectatori, acasă, U Cluj a pierdut meciul cu Hermannstadt, scor 1-2, fiind acum la 3 puncte în spatele sibienilor, pentru ultimul bilet ce duce în prima ligă.

În această situație, ”frații” lui Dinamo urmează să se dueleze cu ”câinii” în barajul de menținere/promovare din 22-29 mai!

Ultimele calcule

În ultima rundă a play-off-ului, Hermannstadt primește vizita Stelei, în timp ce U Cluj se deplasează la Chiajna, pentru duelul cu Concordia. Ambele partide vor fi programate duminică, de la 16:00.

Hermannstadt are nevoie de cel puțin o remiză cu CSA pentru a obține promovarea directă.

Pentru a termina peste Hermannstadt și a promova direct, U Cluj trebuie să o bată pe Chiajna, iar sibienii să piardă cu CSA Steaua. La egalitate de puncte, clujenii au avantaj, întrucât au acumulat un număr superior de puncte în sezonul regulat, 42 față de 41.

”Plecați cu toții!”

La finalul partidei, o parte din galeria lui U Cluj a scandat împotriva echipei: ”Rușine, rușine să vă fie!”. Însă au fost și grupuri de ultrași ai ardelenilor care i-au încurajat pe elevii lui Lincar.

Ulterior, fanii lui U au ajuns în zona vestiarelor. ”Plecați cu toții!” și ”Mercenarii”, au strigat câteva sute de ultrași ai gazdelor. În zonă au apărut imediat și jandarmii.

”Ieșiți, mă, afară! Acum, nu mai sunteți U?!”, s-a mai auzit din zona ultrașilor clujeni. Primul jucător care a ieșit de la cabine a fost Alexandru Boiciuc, urmat de Ely Fernandes și de alți colegi. A urmat un dialog tensionat cu fanii.

”Noi plecăm oricum la vară?! OK. Păi, una e să pleci ca pierzător, alta e să pleci ca un campion. Vă mulțumesc foarte mult că ne susțineți în continuare”, le-a spus Boiciuc ultrașilor.

”Acum 3 ani, 3 jucători de la U Cluj au vândut meciul cu Hermannstadt”

A fost chemat în fața fanilor inclusiv managerul general Andrei Cordoș, fost fundaș al lui Dinamo, care a auzit și o acuzație mai veche de blat din partea suporterilor.

”Vrem ca toți să plece! Nu mai avem nevoie de promovare, e o mascaradă, nu o merităm. Îmi vine să plâng, nu mai pot. Bagă juniorii! Acum 3 ani, 3 jucători de la U Cluj au vândut meciul cu Hermannstadt din Liga 2. Nu dăm nume, să nu ajungem la DNA”, s-au plâns fanii.

Cordoș le-a transmis fanilor să vină mâine să discute cu jucătorii, la rece. „I-am chemat, mă, ce să le fac, să-i iau de gât?! (n.r. – pe jucători)”, a replicat managerul lui U.

Fotbaliștii lui U Cluj au plecat acasă prin zone atent alese pentru a evita contactul cu suporterii.

Citește și

Robert Turcescu: ”De câțiva ani studiez pianul. Și fac o ciorbă de fasole extraordinară”