--> -->

Șase stațiuni de pe Litoral vor avea parcarea gratis

O veste bună pentru turiștii români vine din Mangalia, chiar de la primarul de aici, care vrea să atragă cât mai mulți vizitatori. Mai ales că românii nu se înghesuie în vara 2022 pe litoralul intern, acuzând prețuri uriașe la facilități, cazare și mâncare.

Primăria din Mangalia a decis să renunțe la taxa de parcare în stațiunile de la malul mării. Iată ce au explicat aleșii despre decizia lor.

Care este oferta: până la finele sezonului

Românii care merg în vacanță în stațiunile din Mangalia pot să își ia o grijă – aceea a parcării, sau mai bine zis, a taxării acesteia.

Conform unei decizii luate de autoritățile locale, turiștii care aleg litoralul românesc pentru a-și petrece vacanța de vară nu vor mai trebui să plătească taxa pentru a-și parca mașinile.

Este vorba, mai precis, despre stațiunile turistice Jupiter, Neptun, Olimp, Saturn, Venus, Cap Aurora, iar măsura nu va fi pentru totdeauna, ci doar până la sfârșitul sezonului estival 2022.

Primarul din Mangalia spune că decizia luată alături de consilierii locali a fost pentru a impulsiona turiștii să vină la mare și să îi scape de grija parcărilor pentru care trebuiau să scoată bani din buzunar.

Promisiunile primarului

”Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcările publice din oraș și stațiuni”, a declarat primarul Radu Cristian.

Decizia privind eliminarea taxelor privind locurile de parcare a fost deja luată, dar primarul Radu Cristian nu se oprește aici și vrea să facă noi modificări pentru ca turiștii să fie avantajați.

Astfel, acesta spunea că nu este normal ca un turist să plătească pentru un cearșaf pe care stă la soare sau pentru șezlong și vrea modificarea legislației.

”Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip.

De aceea, singura soluție este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit șezlonguri turiștilor”, mai spune primarul.

Citește și

ÎPS Teodosie merge pe câmp să facă rugăciuni de ploaie: ”Voi ieși”