Noul planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a fost aprobat, cu votul pozitiv a trei grupe din patru, de creditorii ce dețin creanțe însumând 50,47% din totalul valoric înscris în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor.
Doar 6 voturi negative pentru noul plan de reorganizare de la Dinamo.
Cine sunt cei șase
Potrivit documentelor, și-au exprimat votul creditori ce dețin creanțe reprezentând 51,84% din totalul creanțelor înscrise în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor DINAMO 1948 SA. Dorin Șerdean nu a avut drept de vot, dar a fost reprezentat de un avocat la Adunarea Creditorilor. Același avocat care îl reprezintă și pe Cornel Țălnar.
Au existat doar șase voturi negative. Acestea au fost exprimate de Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv „Fotbal Club Dinamo București”, de fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, de Cornel Țălnar, de Marius Bacria, de Ștefan Constantin, și de Parc Hotels SA.
Cine s-a abținut
Club Sportiv Dinamo, înscris la masa credală cu 200.000 de lei, la categoria chirografari, s-a abținut și nu și-a exprimat un punct de vedere față de Planul de reorganizare modificat. La fel a procedat și firmele lui Ionuț Negoiță.
„Votul creditorilor a trecut datorită ANAF, bugetarilor și unul dintre acționari, anume PCH, care prin programul DDB, a fost singurul acționar care a și investit la Dinamo, a adus bani în club.
ANAF a votat pozitiv și are peste un milion la masa credală. PCH 3 milioane și ceva, împreună ating și pragul de majoritate, dar nu contează, nu este legea așa. Legea spune că o treime din creditori pot să voteze un plan să meargă mai departe”, a explicat Dorin Iacob, tatăl administratorului special Vlad Iacob, la Radio Dinamo1948.
Cum au votat cele 4 categorii de creditori Planul de reorganizare modificat al lui Dinamo
1. Creanțele beneficiare ale unei cauze de preferință: aprobat de 100%
Planul modificat a fost aprobat cu votul pozitiv a 100% dintre creditori: Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (APCH), care deține 50,64% din valoarea creanțelor votante în grupă, și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (D.G.R.F.P.) – Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, care are 49,36% din valoarea creanțelor votante în grupă.
2. Creanțele salariale: aprobat de 79,78%
majoritatea absolută a creditorilor (79,78%) a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat
5% dintre creditori nu a aprobat Planul
12,48% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere
3. Creanțele bugetare: aprobat de 86,83%
majoritatea absolută a creditorilor (86,83%) a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat
13,17% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere
Observații: Primăria Municipiului București (71,69% procent deținut din valoarea creanțelor votante în grupă) a aprobat Planul, în schimb Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale sector 4 (0,52%) nu și-a exprimat un punct de vedere față de Planul de reorganizare modificat.
4. Creanțele chirografare: aprobat de 25,73%
72,39% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere
25,73% dintre creditori a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat
1,89% dintre creditori nu a aprobat Planul
Ce urmează
Pentru a putea fi aplicat, Planul de reorganizare modificat ar trebui aprobat și de judecătorul sindic. Decizia va fi luată pe 24 octombrie. Reprezentanții grupării din Ștefan cel Mare se așteaptă ca, cel puțin Șerdean și Badea, să depună contestații.
Administratorul judiciar al formației SC Dinamo 1948 SA, RTZ & Partners SPRL, a depus pe 21 septembrie, planul de reorganizare modificat către Tribunalul București. Și a solicitat prin „Planul de Reorganizare modificat” conversia creanțelor Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo în acțiuni.
Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo devine acționar majoritar cu 99,17 % (20,06 % în prezent), Lotus Perfect Products (societatea adminsitrată de Dorin Șerdean) se „prăbușește” la 0,7558 % (72,87% în prezent), Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo – Badea) ajunge la 0,0729% (7,03% – în prezent), iar Cornel Dinu, la 0,003% (de la 0,0313%).
O altă miză importantă a noului plan este diminuarea semnificativă a datoriilor înscrise la masa credală, de la 8 milioane de euro la mai puțin de 2 milioane de euro.
Citește și