Salariul lui David Popovici în România: mai mic decât al vedetelor de la FC Dinamo și CSM București

David Popovici (17 ani) a impresionat la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria, acolo unde a luat deja aurul la 200m liber.

I-a refuzat pe americani, a trecut la rivali

Sportivul care a atras atenția la Jocurile Olimpice de la Tokyo a refuzat să plece în SUA, acolo unde era dorit de universități de top și a continuat în România.

După Jocurile Olimpice, în septembrie 2021, Popovici a decis să părăsească CSA Steaua pentru a reprezenta rivala CS Dinamo.

Înotătorul este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. El încasează un salariu lunar de 7.000 de euro, potrivit Eurosport, fiind plătit din bani publici.

Sub Dinamo din Liga 2, sub CSM București

Salariul oferit de clubul de stat lui David Popovici, sportiv de talie internațională, dorit de marile universități din Statele Unite ale Americii, pălește în comparație cu ce primesc jucătorii de fotbal de la clubul Dinamo, care abia au retrogradat în Liga 2. De exemplu, Steliano Filip are 7.000 de euro, iar Andrei Radu bifează 9.000 de euro lunar, au notat cei de la GSP.

În același timp, David Popovici câștigă sub multe jucătoare de la CSM București, club finanțat din bani publici. E sub portarii Grubisici – 12.000 și Wester – 13.000 de euro lunar, extrema stângă Dembele – 8.000, pivotul Broch – 8.000, extrema dreapta Martin – 8.000 etc. CSM a pierdut campionatul în România și a ieșit din sferturi în Liga Campionilor, neprinzând Final Four-ul din 2018 încoace.

CSA Steaua l-a pierdut stupid

Aceeași situație și la Rapid, unde Dedu – 8.000, Kapitanovici – 8.000, Kanor – 8.000 sau Lacrabere – 7.000 au salarii peste cele ale întotătorului.

Daniel Oprița, antrenorul celor de la CSA Steaua, club deținut de Ministerul Apărării, câștiga 5.000 de euro în Liga a 3-a. Ogăraru, fost jucător și fost manager general la Clubul Armatei, lua 4.000 de euro.

Explicații oficiale

”Cluburile de stat din înot angajează numai sportivi care câștigă medalii la Campionatele Naționale. Ăsta e și motivul pentru care nu avem seniori foarte mulți.

La CN de seniori participă foarte mulți juniori, care sunt susținuți de părinți. Când ajungi la seniori sunt două variante: ori ești cineva și atunci te poți susține din natație, ori te lași.

Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat și ajunge în elita internațională.

Nu e suficient nici măcar să fie doar campion național. La nivel de copii și juniori, anumite cluburi de stat acordă indemnizații de efort, dar sunt destul de mici, 600-700 de lei”, a explicat Camelia Potec, președinte Federația Română de Natație.

Citește și

MM Stoica, ironic cu CSA Steaua că l-a pierdut pe David Popovici: ”Acestui sportiv”