--> -->

Salariu un pic mai mare decât la juniori

Dinamo a învins-o cu 2-0 pe FC Brașov, contracandidată la play-off, și s-a apropiat la două puncte de Top 6. Iulian Roșu (28 de ani), mijlocașul promovat în ultimele săptămâni de pe banca de rezerve, a ieșit din nou la rampă.

Iulian Roșu, 28 de ani, e surpriza plăcută a „câinilor”, nu doar la meciul câștigat cu FC Brașov (2-0), ci și în ultima perioadă, când și-a câștigat un loc de titular incontestabil în formația lui Ovidiu Burcă.

Printre revelațiile sezonului

Mijlocașul, campion cu FCSB-ul lui Reghe și cu Astra lui Șumudică, fost jucător și la Rapid, a obținut penalty-ul din care Buhăescu a deschis scorul sub Tâmpa, apoi a marcat golul secund. În ultimele meciuri s-a afirmat mereu în tricoul „câinilor”, atât prin prestații sigure, cât și prin assist-uri sau goluri.

Conform surselor GSP, Iulian Roșu este departe de a se număra printre jucătorii cel mai bine plătiți. Dacă Moura sau Iglesias sunt liderii salariilor, cu câte 4.000 de euro/lună, românul are o remunerație de doar 1.500 de euro/lună! Aceasta după ce a trebuit să treacă teste de joc ca să semneze cu roș-albii, în vară.

”Dacă începeam acum sezonul…”

Iulian Roșu a fost singurul care a vorbit după eșecul de la Iași, 0-1, afirmând: „Da, am fost slabi, da, putem spune că adversarii au tras de timp în ultimul hal, de te ia capul, dar hai să vedem ce-am greșit și să nu renunțăm la luptă. Eu nu pot concepe Dinamo în «B», ne luptăm pentru promovare”.

După victoria de la Brașov, care aduce Dinamo la doar două puncte de play-off, cu trei runde înaintea finalului sezonului regulat, Roșu a declarat: „Venim tare din spate, nu cedăm, în ciuda eșecurilor de la începutul sezonului care atârnă greu. Dacă începeam acum sezonul, nu aveam probleme la play-off, eram de podium! Eu nu doresc răul nimănui, e postul Crăciunului, mă bucur pentru mine și pentru Dinamo”.

2 goluri a marcat Iulian Roșu pentru Dinamo, în 7 meciuri de L2

3 partide mai are de disputat Dinamo în sezonul regulat: Unirea Constanța (a), Șelimbăr (d) și Poli Timișoara (a)

7 din ultimele 8 meciuriau fost bifate de Iulian Roșu, în trei fiind titular, în trei integralist. Are în total 9 meciuri în toate competițiile

”Chiar m-au impresionat”

”Iulian Roșu este un copil cu o mentalitate extraordinară. El este atipic pentru jucătorul român, disciplinat, harnic și educat. Îl știu din perioada în care l-am avut la Rapid, iar acum drumurile noastre s-au întâlnit la Dinamo, a declarat Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo.

”Pe mine chiar m-au impresionat fanii lui Dinamo. Până să vin la Dinamo aveam o percepție greșită… Vă spun că niciodată fanii nu ne-au înjurat la înfrângeri. Mesajul galeriei a fost mereu să ținem capul sus și să luptăm mai departe”, a punctat Iulian Roșu.

Citește și

Codrin Ștefănescu dă de pământ cu Clotilde Armand: ”Mai rău decât în Ucraina”