Salarii de criză ale noilor ”câini”

PCH a luat prim planul oficialilor clubului și i-au prezentat mai repede pe ultimii doi sosiți în ”haită”, extrema stânga Jonathan Morsay, împrumutat de la Chievo Verona, și portarul Gudmund Kongshavn, liber de contract după ce-a reziliat cu Aalesunds. Fanii îi vor vedea pe cei doi în cel mai scurt timp pe site-ul oficial.

Dacă în ”epoca Pablo Cortacero” se cheltuiau sume uriașe pe salariile jucătorilor, ajungând acum ca Dinamo să sufere și să fie în pragul colapsului, acum, având în vedere că DDB a preluat frâiele și s-a implicat și Nicolae Badea printr-o firmă de avocatură care să ofere sprijin logistic clubului, s-a ajuns la salarii ca-n vremea lui Ionuț Negoiță.

Nu mai sunt salarii între 15.000 și 35.000 de euro pe lună, așa cum erau remunerați fotbaliștii aduși prin intermediul impresarilor „acreditați” de iberici.

După mai multe refuzuri, rusul Lodigin, italianul Piscitelli și polonezul Bulka, Dinamo l-a adus pe norvegianul Kongshavn, căruia i-au oferit 7.000 de euro pe lună, susțin sursele GSP citând apropiați ai clubului. Fotbalistul vine de la o echipă retrogradată în liga secundă a țării sale, dar are, totuși, experiența meciurilor în prima divizie.

Nordicul este remunerat mult mai bine decât titularul din 2021 al roș-albilor, Mihai Eșanu, care câștigă 1.500 de euro pe lună. Salariul tânărului de 22 de ani nu trebuie să surprindă: toți cei crescuți la club au aproximativ aceeași remunerație, mai puțin Ricardo Grigore, care câștigă 2.500 de euro pe lună.

Nepomuceno a semnat pentru 5.000 de euro pe lună, internaționalul din Curacao venind de la Halifax (liga a cincea engleză). Culmea este că și Steliano Filip a venit pe aceeași sumă, 5.000 de euro pe lună, una mică pentru cota lui, având în vedere că a jucat și la Euro 2016.

Doar că fostul căpitan al „câinilor” a acceptat o remunerație modică pentru a ajuta clubul în momente de criză, fiind convins de DDB și de Nicolae Badea, urmând ca din vară să-și negocieze un salariu mult mai mare, în funcție de ceea ce sa va întâmpla atunci.

Morsay a venit împrumut de la Chievo Verona (Serie B), iar Dinamo susține doar o parte din salariu, câteva mii de euro, cea mai mare parte fiind suportată de către italieni. Și cu Mejias a fost la fel: „câinii” plăteau 8.000 de euro pe lună, în timp ce Middlesbrough suporta 12.000 de euro pe lună.

Blejdea, ex-Argeș, primul transfer al anului, este plătit cu 3.000 de euro pe lună. Comparativ, Borja Valle câștiga 33.000 de euro, Rene 25.000 de euro, Camara – 20.000 de euro, iar Cosmin Contra – 27.000 de euro.

Citește și

Rareș Bogdan pentru Ludovic Orban și Florin Cîțu: ”Vreți să ne batem pe un partid de 10-15%?”