--> -->

”Săgeată” a refuzat Dinamo: ”Doar la greu”

Marius Niculae, 41 de ani, a fost dorit ca administrator special la Dinamo, doar că fostul atacant a evitat o revenire la echipa la care a câștigat ca fotbalist un titlu, trei Cupe și o Supercupă.

Niculae a refuzat rapid oferta ”câinilor”, preferând să continue în Federație, unde lucrează cu loturile de juniori, inclusiv cu naționala sub 21 de ani.

El are o funcție și la CS Dinamo, unde îi supervizează pe juniorii din Academie.

”Nicio garanție”

”Mi s-a făcut o propunere doar verbal, atât, o dată. În rest… Garanții?! Ce aveam? Nimic. De aceea nu se bagă nimeni, nu are nimeni nicio garanție a zilei de mâine. Ca să nu mai zic că la bine nu te cheamă nimeni, doar la greu și-aduc oamenii aminte de fostele glorii. Asta e.

Nu mai zic de faptul că era ciudat, eu eram și la FRF, și la CS Dinamo, dar, dacă exista un proiect cum trebuie, aș fi luat în calcul varianta. Văd că nu se înghesuie nimeni să achite datoriile, să vină în vreo funcție, să investească apoi. Nu știu care ar fi soluție cea mai bună, aș fi oferit-o dacă o știam”, a comentat ”Săgeată” pentru GSP.

Ce înseamnă Marius Niculae pentru Dinamo

Marius Niculae a atins un nivel înalt în cariera de fotbalist.

Pe 10 mai 1997, cu 5 zile înainte de a împlini 16 ani, Marius Niculae a jucat pentru Dinamo în ultimele 10 minute ale confruntării cu Steaua, pe Ghencea. Dinamo a pierdut acel joc, 1-3, singurul ei gol fiind înscris de Adrian Mihalcea.

Marius Niculae a devenit ulterior un titular indiscutabil la Dinamo, după care a fost vândut la Sporting Lisabona pentru o sumă imensă, peste 5 milioane de dolari! În presa lusitană, s-a vorbit de o sumă de două ori mai mare. În conturile clubului, au fost înregistrate doar 3 milioane de dolari.

A debutat la numai 19 ani în echipa națională de seniori, pentru care a marcat 15 goluri în 44 de meciuri!

Citește și

Favoritul să-l înlocuiască pe Dan Petrescu la CFR Cluj