Să ne pară rău că s-a retras din echipa României?! Performanță pentru două românce

În week-end-ul premergător semifinalei de Fed Cup dintre România și Franța, ce se va desfășura pe 20-21 aprilie la Rouen, ne parvin vești de la Lugano. Acolo unde două românce, Sorana Cârstea și Andreea Mitu au câștigat azi proba de dublu a turneului dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Româncele au făcut un meci extraordinar învingând principalele favorite în finală și-au câștigat 12.300 de dolari. Ele le-au învins pe Veronika Kudermetova/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan), după ce-au pierdut primul set categoric, cu scorul de 6-1. Apoi, Sorana și Andreea au câștigat setul secund cu 6-2, oferind o revenire strălucitoare.

Meciul a ajuns în super tie-break, iar Veronika Kudermetova și Galina Voskoboeva au început mult mai bine și au ajuns foarte repede la 6-3 și păreau că s-au desprins în câștigătoarea. Însă, Sorna Cîrstea și Andreea Mitu, favorite 3, au avut o revenire de excepție, au egalat la 6 și s-au desprins apoi la 9-6. A urmat o nouă cădere, s-a ajuns la 9-8, dar în cele din urmă româncele au pus punct meciului cu 10-8, după o oră și opt minute.

La festivitatea de premiere, cele două jucătoare din România s-au felicitat una pe cealaltă și au anunțat că speră să mai joace împreună și pe viitor. E pentru prima dată când Cârstea și Mitu ajung într-o finală de dublu în 2019. Sorana a mai disputat până acum alte nouă finale în carieră, iar de patru ori a reușit să câștige. În schimb, Mitu a jucat în patru finale, iar trei dintre ele le-a câștigat.

Sorana Cîrstea s-a retras definitiv din echipa României de Fed Cup, anunțul venind în luna februarie a acestui an. Astfel, Florin Segărceanu a ales să le convoace pentru întâlnirea cu Franța din semifinale pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu și Raluca-Ioana Olaru. Întâlnirea din semifinale se va disputa în perioada 20-21 aprilie, la Rouen.

Citește și:

FOTO A început bătălia pentru finala Fed Cup: Simona Halep a prezentat ”armele”