Să fie veselie. Se elimină o mare parte din restricții

Veste bună pentru turismul românesc. Unitățile de cazare pot acum primi și clienți care sunt testați negativ împotriva SARS-COV-2. Raed Arafat a anunțat care vor fi restricțiile pentru turiștii care vor vrea să meargă să petreacă sărbătorile la hotel.

Anunț oficial

„De Crăciun, pe 24, 25 și de Anul Nou, pe 31 decembrie și 1 ianuarie nu vor fi restricții pană la ora la care vor fi deschise restaurantele, dar cu limită de 50 la sută a locurilor ocupate și cu prezentarea certificatului.

La unitățile de cazare, până acum erau permise pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se poate și cu testare”, a spus Raed Arafat.

Ce se voia

Varianta cea mai bună pentru hotelieri era să nu se mai ceară testare deloc, mai ales că numărul cazurilor noi din România este destul de mic, dar autoritățile au decis să mențină o parte dintre restricții.

De asemenea, la mall și în magazinele mari acum pot intra și persoanele testate negativ antigen sau PCR.

„S-a ajuns la implementarea unor măsuri pentru perioada următoare:

se propune eliminarea interdicțiilor de circulație în timpul nopții

– crește intervalul orar de la 21:00 la 22:00 pentru toți agenții economici, magazine, restaurante, etc

– se elimină obligativitatea măștii în toate spațiile deschise și rămâne la spațiile deschise aglomerate: stații de autobuz, piețe, târguri, transportul în comun

– permiterea accesului în mall-uri, magazine mari, inclusiv pentru cele care nu sunt esențiale, și persoanelor testate cu un test PCR de 72 de ore sau antigen de 48 de ore

– la magazinele mai mici de 200 de mp nu va fi necesară prezentarea unor documente care atestă statusul de vaccinați sau trecuți prin boală, ci trebuie să stabilească numărul de clienți care pot să fie simultan în magazin, de exemplu o persoană pe 4 mp, adică 50 de persoane. Trebuie purtată masca.

– toate activitățile care erau limitate până la 30% vor fi permise până la 50%: teatre, cinematografe, activități sportive, dar respectând regulile de intrare pentru vaccinat, trecut prin boală sau testat.”, a anunțat Raed Arafat.

Citește și

Elena Udrea, despre sărbători, la proces: „Eu nu sunt vaccinată, sunt limitată în a face lucruri”