S-au intensificat tratativele pentru transferul atacantului din Ligue 2

Atacantul Desire Segbe Azankpo, în vârstă de 28 de ani, rămâne în atenția lui Dinamo, care speră să-l aducă în Ștefan cel Mare din postura de fotbalist liber de contract.

El încă aparține de Dunkerque, din Ligue 2, dar nu a intrat deloc în atenția staff-ului tehnic al francezilor și în lot în cele trei meciuri oficiale de la începutul lui 2022.

Iar formația este aproape de a retrogada în liga a treia!

Cariera

Vârful născut în Benin este în tratative avansate cu Dinamo. El a evoluat în ultima jumătate de an la USL Dunkerque, locul 19 din 20 în Ligue 2, eșalonul secund francez, echipă în tricoul căreia a înscris un singur gol în 16 meciuri.

Înainte de a evolua pentru USL Dunkerque, Azankpo a evoluat pentru mai multe echipe din ligile inferioare din Franța (FC Villefranche, SAS Epinal, AS Pagny, Le Puy Foot, toate echipe de amatori), dar a avut și experiențe în afara Hexagonului, la FK Senica (Slovacia) și Oldham Athletic (Anglia).

Cea mai bună perioadă a avut-o la FC Villefranche (Liga 3), pentru care a contribuit decisiv la 10 goluri în 23 de meciuri (de 6 ori a înscris, de 4 ori a pasat decisiv).

A jucat și în naționala țării sale

Desire Segbe Azankpo are 14 meciuri pentru prima reprezentativă din Benin, în tricoul căreia a debutat în mai 2014, la câteva zile după ce împlinise 21 de ani.

Ultima dată a apărut la națională în noiembrie 2021, când a prins 5 minute pe teren într-un meci cu Madagascar, câștigat de Benin cu 2-0.

Dinamo mai așteaptă un atacant

Este așteptat în Ștefan cel Mare și Nikola Mandic, un atacant central în vârstă de 26 de ani care a jucat ultima dată la Rudar Prijedor, în Bosnia.

Cotat la 250.000 de euro pe Transfermarkt, Mandic are selecții în naționalele de juniori ale Croației, de la U14 la U19. Produs de Osijek (Croația), Nikola a mai jucat de-a lungul carierei pentru Cibalia, Dugopolje (în țara natală), Krsko (Slovenia) și Krupa (Bosnia). La Prijedor evolua din vara trecută.

Citește și

Record de infectări de la începutul pandemiei: crește și numărul deceselor