--> -->

S-a năruit și ultima speranță a lui Dinamo

Fanii lui Dinamo mai aveau o speranță pentru a scăpa inclusiv de barajul pentru rămânerea în Liga 1, anume ca FCU Craiova și CS Mioveni să nu obțină licența de Liga 1 2022/23. Sursele GSP din cadrul FRF susțin că acest scenariu NU este posibil.

Începând cu sezonul viitor, FRF va schimba regulamentul de licenţiere pentru participarea pe prima scenă: echipele care nu vor avea un anumit punctaj în clasificarea Academiilor de juniori vor fi interzise sau vor fi amendate cu 100.000 de lei.

Un detaliu mic, dar uriaș

Faptul că anumite cluburi aveau deja informaţii că FRF va implementa în procesul de licenţiere capitolul Clasificarea Academiilor le-a determinat să facă paşi importanţi în ultima vreme în domeniul juniorilor.

Astfel că FCU Craiova și CS Mioveni, cu punctaje extrem de mici pe parcursul actualei stagiuni, au reușit să-și dezvolte suficient de mult academiile încât să nu aibă probleme cu obținerea licenței, susțin surse GSP din cadrul Federației.

Dacă FCU Craiova și CS Mioveni, primele formații clasate deasupra zonei roșii din play-out, n-ar fi obținut licența pentru Liga 1 2022/23, atunci Dinamo ar fi scăpat inclusiv de baraj.

Trei categorii

Începând cu 2022-23, licenţa de participare va fi condiţionată de îndeplinirea unui anumit punctaj în procesul de clasificare a Academiilor de fotbal. Vor fi, practic, 3 categorii la acest capitol:

Cluburile care vor obţine cel puţin 75 de puncte vor primi licenţa de Liga 1.

Cine va avea un punctaj cuprins între 60 şi 75 de puncte va fi amendat cu 100.000 de lei (20.000 de euro) şi, chiar dacă va primi licenţa, în afara sancţiunii financiare, va fi obligat să-şi ia angajamente ferme prin care să-şi pună la punct structura Academiei.

Cluburile care nu vor atinge cel puţin 60 de puncte nu vor primi licenţa de Liga 1.

Citește și

Pe cine ar vota Ilie Năstase președintele României: ”Acest actor, vorbește din suflet”