--> -->

S-a despărțit de Dinamo: ”Nu-i lăsau să facă duș la mine în cameră”

Seria despărțirilor de club continuă cu un jucător crescut în Ștefan cel Mare, care a fost vreme de 6 ani fotbalistul ”câinilor”, Andreas Mihaiu.

Fotbalistul ofensiv de 23 de ani și-a încheiat contractul cu roș-albii, a transmis că nimeni de la club nu i-a oferit prelungirea, oferind detalii uluitoare despre anumite episoade de la Dinamo.

„Totul a luat-o razna de la acei spanioli”

”A fost clubul meu preferat de când eram mic. Îmi plăceau culorile, atmosfera de pe stadion și fotbaliștii care pe atunci făceau spectacol pe teren. Când am semnat cu Dinamo, mi-am îndeplinit un vis.

Am fost foarte frustrat pentru că n-am putut ajuta mai mult în acest ultim an. Două accidentări m-au ținut pe loc ceva timp, apoi am jucat foarte puțin și doar mă uitam neputincios.

Multa lume este de vină. Este un subiect despre care s-ar vorbi zile întregi și tot nu s-ar ajunge la un răspuns clar. Dar părerea mea este că de la apariția acelor spanioli totul a luat-o razna”, a declarat Mihaiu într-un interviu acordat GSP.

„Cine voia binele clubului și era corect, parcă era văzut ca dușman și infractor”

”N-a fost alegerea mea să nu continui! S-a terminat campionatul și nu m-a sunat nimeni din club pentru a-mi propune un nou angajament. Pe 30 iunie mi s-a terminat contractul. Am stat șase ani la Dinamo.

Am cunoscut oameni foarte buni la club care m-au sprijinit atât pe mine, cât și pe ceilalți jucători. Persoane cu suflet mare, care chiar își doreau să ajute clubul, dar au fost huliți și îndepărtați nu știu din ce cauze. Domnul Prunea, Danciu, George Trandafir, toți antrenorii care au fost în toată această perioadă cât am fost eu la echipă.

Oameni care chiar își doreau ceva pentru club, care erau acolo cu inima deschisă, dar, după părerea mea și din ce am trăit, cine voia binele clubului și era corect parca era văzut de unii și de alții ca dușman și infractor. Dar peștele de la cap se împute… Si să-ți răspund raportându-ma la ultima perioada și la ultimii oameni care au fost și încă sunt prin club: absolut niciun sprijin.

Nu știu dacă sunt dați deoparte (n.red tinerii crescuți în academie în detrimentul străinilor și celor din afară). Dar știu clar ca nu s-a făcut nimic cu cap la Dinamo pentru a crește tineri și a produce de pe urma lor. Sunt doar 4-5 băieți care au plecat pe sume de transfer. Foarte puțin, gândindu-ne ce jucători a avut Dinamo în academie.

Sunt mulți jucători care au fost lăsați să plece neavându-se încredere în ei și după ceva timp, când au avut minute și au arătat ce fel de fotbaliști sunt, toată lumea plângea după ei. În anii în care am fost eu aici, au fost jucători tineri foarte talentați care, după o repriza mai puțin bună, nu mai jucau două luni și, după, se cereau sute de mii pe ei.

Băieții de la U19 care au ajuns în semifinala Ligii Elitelor, au făcut două antrenamente pe iarbă la Săftica înainte de turneul final și nu erau lăsați sa se schimbe în vestiarele noastre. Nu-i lăsau să se ducă la sala de forță înainte sau după antrenament! Nu-i lăsau să facă duș după antrenament în vestiare sau în camerele de la Săftica.

Le-am zis unor băieți să facă baie la mine în cameră și a doua-a zi mi s-a atras atenția că trebuie să anunț conducerea înainte și abia după să-i las pe băieți la mine în cameră să facă baie! Parca erau niște infractori care făceau antrenament pe ascuns. Mi s-a părut ceva incredibil, ceva absurd și amatorismul a fost dus la extrem”, a mai declarat fotbalistul ce a adunat 49 de meciuri la Dinamo.

„Nu doresc nimănui”

”Sunt în discuții cu ceva echipe. Deocamdată, o lună de zile m-am antrenat singur. Dinamo nu mi-a propus prelungirea și când am cerut foaie pentru a mă antrena cu altcineva, mi s-a cerut sa renunț la toate salariile pe care trebuie să le primesc. Șapte la număr. Discuția inițială a fost să renunț la ultima lună, să ajut clubul cu un salariu și toată lumea sa fie mulțumită. Când am ajuns la biroul de la firma de insolvență am găsit altceva.

Încă un lucru făcut fără cap după părerea mea. În loc să profiți și să faci economie, să apreciezi că un jucător renunță la bani, indiferent cât de puțini sau cât de mulți, tu preferi să nu faci nimic, jucătorul să stea acasă și tu să plătești integral într-un final. Dar e treaba lor ce vor să facă. Doar că foile și pixul din birourile de avocatură nu prea se leagă cu ce înseamnă fotbal.

Da, am restanțe neachitate. Am de primit 7 salarii, patru de acum două sezoane și trei luni din sezonul recent încheiat”, a mai zis jucătorul.

Citește și

Erdogan către Iohannis: ”Ce mai face Hagi?”