--> -->

S-a deschis un drum de mare viteză de 21 de kilometri în Oltenia

S-a deschis Centura Slatina, pe Drumul Expres Craiova – Pitești. Încă 21 km de șosea de mare viteză.

Centura orașului Slatina, parte din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești, a fost deschisă circulației joi, anunțul a fost făcut în această dimineață de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Se elimină o rută aglomerată

”Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie. Cei aproape 40 km ai primului drum expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova, respectiv aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș”, a transmis Sorin Grindeanu.

Astfel, prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia.

Bani europeni

Construcția celor aproximativ 40 km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).

Citește și

Valentina Pelinel a spus ”stop”: ”Viața e completă”