S-a dat drumul la plecări la muncă în Occident. Reacție oficială: jandarmii, chemați la aeroport!

Ultima Ordonanță Militară, cea de joi noaptea, a deschis granițele pentru lucrătorii sezonieri. Românii sunt duși cu curse charter, momentan către Germania, din diverse colțuri ale țării. Câteva sute au plecat joi din București, Iași și Cluj Napoca, vor continua zborurile în aceste zile, mai ales că ele au fost girate și de premierul Ludovic Orban.

Directorul aeroportului din Iași, Cătălin Bulgariu, a solicitat în această dimineață prezența Jandarmeriei pentru a superviza securitatea și ordinea în situația zborurilor charter ale muncitorilor pregătiți să ia drumul Germaniei. Astăzi, urmează să decoleze trei curse către Germania. ”Am solicitat prezența jandarmilor începând cu ora 9:00. Estimez că vor fi în jur de 350 de persoane ce vor pleca spre Germania, nu aș putea spune o cifră exactă acum”, a declarat Bulgariu pentru News.ro. Joi, alți 186 de botoșăneni au părăsit România cu destinația Germania.

În ciuda faptului că Germania rămâne în zona roșie a COVID-19, cu peste 118.000 de cazuri de coronavirus și peste 2.500 de decese, românii au dat năvală să plece acolo la muncă. Pe aeroportul din Iași nu s-au păstrat foarte multe norme de protecție: puțini oameni poartă măști de protecție sau mănuși, nu s-a păstrat o oarecare distanță socială, cetățenii strângându-se practic unii lângă ceilalți. Trei zboruri, între 14:30 și 17:20, sunt anunțate a pleca dinspre Iași spre Germania.

Citește și

Un nou atac furibund al lui Ponta și acuze fără perdea: ”Sunt vânduți! Este scârbos”