Rusia tună la sancțiuni: ”Folosesc Ucraina”

A șaptea zi de război în Ucraina, după invazia Rusiei, o săptămână de chin, de teroare, de moarte. Și s-au strâns tot mai multe sancțiuni internaționale aplicate Rusiei lui Vladimir Putin.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, acuză într-un interviu acordat presei ruse și străine că sancțiunile economice sunt un fel de taxă asupra independenței.

Ce susține rusul

Lavrov a subliniat că Rusia este pregătită să lucreze în toate domeniile în care există o disponibilitate reciprocă de a desfășura afaceri pe baza unui echilibru de interese.

„Vă asigur că acele țări care și-au interzis companiilor să lucreze în Federația Rusă au făcut acest lucru sub o presiune enormă. Ei spun acum: ”Trebuie să suferim, chiar dacă doar să dăm Rusiei o lecție””, a spus ministrul rus de Externe, conform TASS.

Aduce America în discuție

Lavrov a remarcat declarația reprezentantului SUA, care a spus că Washingtonul nu vrea să permită creșterea prea rapidă a prețului petrolului, pentru că va fi benefic pentru Rusia.

”Vedeți, nu pentru că benzina va fi scumpă la benzinării, iar alegătorul american va plăti un preț mai mare și, prin urmare, va experimenta o atitudine negativă față de autorități, ci pentru că va fi benefică pentru Rusia”, a spus ministrul.

”Folosesc Ucraina ca instrument”

„Adică, creierul lor este ascuțit doar pentru un singur lucru: să pedepsească Rusia la maximum”, a adăugat el.

„Desigur, acest lucru are un efect asupra economiei, asupra sferei sociale. Dar vă asigur că vom rezolva toate aceste probleme pe care Occidentul ni le creează din dorință, subliniez încă o dată, nu pentru a ne asigura propria securitate, nu se pune deloc problema securității Occidentului, ci din dorința de a folosi Ucraina ca instrument și ca instrument.

Un pretext pentru a împiedica Rusia să se angajeze în politică independentă”, a conchis oficialul de la Moscova.

Citește și

Daniel Ghiță: ”Mă iertați, e mascaradă”