Ruptură totală, Liviu Dragnea – Codrin Ștefănescu: ”Mizerii”

Liviu Dragnea a făcut declarații explozive după ruptura de APP. Dragnea spune că secterarul formațiunii, Codrin Ștefănescu, vechi prieten de-al său și fost secretar în PSD, a adus în partid o mulțime de oameni de afaceri cu legături dubioase și pretenții ciudate.

La rândul său, Codrin Ștefănescu s-a arătat stupefiat de declarațiile lui Dragnea.

”Unii cu legături ciudate”

”S-au adunat mai multe lucuri ce nu aveau legătura cu ideea inițială despre care am discutat cu Codrin de pe vremea când eram la Rahova. Mi-a spus că se va înființa un partid în jurul meu. Nu am vrut așa ceva, dar am spus că dacă va fi construit bine și că nu se va permite intrarea în partid a unora din sistem cu trecut ciudat, despre care nu ești sigur că se pot bate pentru ideea de suveranitate, patriotism naționalism, adică să recuperăm țara.

Codrin Ștefănescu a avut multe decizii discreționare, președinți schimbați la telefon, multe întâlniri cu oameni care nu au ce căuta într-un partid pe care îl sprijin. Încet, încet, Alianța Pentru Patrie se transfofma într-un grup de oameni da afaceri și cu unii cu legături ciudate.

Despre Puiu Florian îmi spunea că vrea să fie președinte. Francisc Tobă, care cered că de când a venit în APP, Codrin a început să aibă alt comportament. Am spus că nu sunt de acord să fiu vehicolul politic pentru ca un grup de oameni dubioși să ajungă în zona puterii datorită mie.

Nu sunt de acord să mi se folosească numele în tot felul de postări care nu au legătura cu politica. Le-am cerut să iasă din realitatea falsă despre diverse acțiuni întreprinse în teritoriu, dar care nu existau. Îmi tot spunea Codrin că intr-o comună, președintele de filială de acolo a făcut niște acțiuni, deși nu se întâmplase nimic. Au apărut mulți nemulțumiți.

Am cerut să se țină întâlniri și fără palincă și șuncă pe masă, fără amenințări și injurături. Nu astea erau așteptările mele de la APP. Deși 99% sunt alături de acest partid. Eu nu renuț la principiile mele, voi fi alături de ei, dar trebuie să facă curețenie în conducerea partidului. E nevoie de o conducere sănătoasă. Codrin Ștefănescu nu are căderea să mă poată ierta pe mine. Doar familia mea și cei foarte apropiați mie, care au suferit alături de mine, mă pot ierta și mi-aș dori s-o facă.

Am evitat să spun lucuri din interior, dar încerc să spun cu gura plină. Codrin conduce partidul într-un mod nesătătos. Nu poți sta în fiecare zi discuții politice cu paharul pe masă. Nu am avut nicio rezervă să vorbesc despre aceste sistem, desi stateam la masă cu ei. Eu spuneam public despre cum se construiește un stat polițienesc în România. Nu mai pot lucra cu Codrin în niciun proiect politic pentru că vede politica așa cum nu trebuie”, a declarat Liviu Dragnea pentru Realitatea.

”Nu ca tine cu securistoizii, cu Coldea, Maior, Kovesi și alții, in case conspirative și la ordin”

”Mă uit șocat, mâhnit și trist la ce debitează acum Liviu Dragnea in emisiunea Ancăi Alexandrescu. Ce decădere, cât de penibil a ajuns, ce dezamăgire.

Vreau să vă anunț clar și tranșant: nu exista nici un teatru, nu e strategie de campanie, nu e nimic. Pur și simplu m-am dezis public de acest om! Și a făcut-o cel care l-a ajutat, sprijinit și i-a stat alāturi in mod constant.

Fără sa dau din casa, cum face el in mod oribil, fără sa dau detalii, spun doar atât: dacă un om corect și curajos cu mine in lupta cu sistemul a luat această hotărâre, atunci inseamnā ca este super argumentată!

Criticile și putinele înjurături venite din partea trolilor coldisti, mă lasă rece. Oricum va blochez, pentru ca întâlnesc aceleași conturi fake hastag de pe vremuri.

Dacă ați ajuns să-l susțineți atât de la vedere, atunci nici silă nu pot simți. Mulțumesc insā celor care mi-au trimis mesaje clare de încurajare in ultimele zile. Oameni care semnează, nu se ascund după profiluri false. Am înțeles că am luat o decizie bună și mult așteptată.

Îmi cer scuze public, încă o dată, vouă tuturor români patrioți, că i-am mai dat o șansa acestui personaj, că am încercat să-i creez o figură de om iubitor de neam, că l-am apărat public in toate scandalurile sale. Am greșit, îmi asum, regret, am luat o decizie finală! Sper sa-mi scuzați slăbiciunea și credința ca un om se poate schimba din rāu, in unul bun.

Iar, in final, lui Liviu Dragnea: am ascultat câteva din mizeriile expuse de tine. Ignor. Cu un singur răspuns: îmi place, ca oricărui bărbat român, să beau un șpriț, o palincă, o bere, sau ce mai spui tu, dar cu prietenii! CIVILI! Români adevărați! Asta facem cu toții! Nu ca tine cu securistoizii, cu Coldea, Maior, Kovesi și alții, in case conspirative și la ordin! Asta-i una din multele diferențe dintre noi!

Fă-ți partid, muncește, incearcā sa-i convingi pe români ca trebuie sa te voteze pe tine și pe cei care îți poarta poza prin târguri, cu gândul ca vor ajunge deputati și senatori așa. Lasă APP in pace, tu și prietenii tăi din casele conspirative! APP e un partid pentru sute de mii de români care au de spus ceva, tocmai împotriva șefilor tăi!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Citește și

”Phoenix” i-a cântat la masă lui George Simion, la nuntă. Nicu Covaci, concert privat pentru liderul AUR