--> -->

Românul care vrea să joace pentru Ungaria

Claudiu Bumba (28 de ani) va deveni cetățean maghiar, scriu jurnaliştii de la Nemzeti Sport. Iar mijlocașul ofensiv ar vrea să joace pentru naționala de la Budapesta!

Depune jurământul peste o săptămână

Bumba a cerut să devină cetățean maghiar! Trebuia să depună jurământul pe 5 iulie, însă procedura a fost amânată, întrucât, susține sursa citată, fotbalistul român va fi atunci în cantonament în Austria cu noua lui echipă, Fehervar.

Bumba ia în calcul și oportunitatea de a juca pentru naționala Ungariei. Cum n-a evoluat în niciun meci oficial pentru România, regulamentul FIFA îi permite lui Claudiu să schimbe naționala.

S-a adaptat acolo

Bumba evoluează de 3 ani în Ungaria, la Kisvarda, iar în această vară a semnat cu Fehervar. Jucătorul născut la Baia Mare are 3 meciuri amicale disputate la echipa națională de seniori a României, pentru care a debutat în 2012.

În 2021, la GSP Live, Bumba nu excludea varianta de a îmbrăca tricoul naționalei Ungariei. A spus răspicat că dorește să reprezinte țara vecină, dacă i se va ivi ocazia.

”Am o străbunică de acolo”

”După ce am plecat în Israel, am mai fost chemat de 3-4 ori, dar nu am avut șansa să joc. Am stat doar pe bancă. Poate dacă aveam șansa 5-10 minute să demonstrez ceva, poate să ți se schimbe destinul, să pleci altundeva, să te vadă cineva. Nu a fost să fie.

Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine.

Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian (n.r. – Marco Rossi) a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta. Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia.

Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici… Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un EURO. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e”, a spus Bumba, la GSP Live, în 2021.

Aproape de a fi campion cu Dinamo

Claudiu Bumba a debutat la seniori la Baia Mare. Au urmat aventuri la FCM Târgu Mureș și AS Roma U19, iar apoi a ajuns în Israel, la Hapoel Tel Aviv.

În 2017, după aproximativ doi ani la Hapoel, s-a întors în România, la Dinamo, unde a fost la un pas să devină campion în sezonul 2016-2017. A trecut ulterior pe la Concordia Chiajna și Adanaspor (Turcia), iar din august 2019 a jucat pentru Kisvarda. Zilele trecute, s-a transferat la Fehervar (MOL Vidi).

Citește și

Anunț de ultimă oră: ”2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis”