Românii spun că sunt generoși, cel puțin în sondaje

Românii sunt generoși și au spirit de voluntari. Acestea sunt primele concluzii ale unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie în perioada 21-24 martie, pe 1553 de persoane, de peste 18 ani.

Care sunt, mai pe larg, răspunsurile românilor?

  • 68% dintre români au declarat că ar participa ca voluntari în echipele de salvare dacă în localitatea lor ar exista un număr mare de îmbolnăviri. 31% nu ar face acest lucru.
  • Spiritul de voluntariat este mai prezent la bărbați, cu un procentaj de 76%, la persoanele cu vârsta între 36 și 50 de ani (81%) și la respondenții din Transilvania și Banat (74%).
  • 6 din 10 români au susținut că ar dona bani pentru amenajarea spitalelor sau pentru dotarea lor în scopul gestionării pandemiei de Coronavirus. Peste 30% nu ar face acest lucru.
  • Cel mai puțin dispuși să facă donații sunt respondenții peste 65 de ani (40%) și persoanele cu educație scăzută (48%). Persoanele care se arată dispuse să doneze sunt cele cu studii superioare și peste (76%).
  • Mai bine de un sfert dintre participanții la studiu care au declarat că sunt dispuși să facă o astfel de donație ar ceda suma de 500 de lei, 29% ar oferi cel mult 100 de lei, iar 19% ar dona între 101 și 500 de lei.

 

Citește și:

Klaus Iohannis, veste mare pentru ROMÂNI: ”Este pregătit”