Românii respiră ușurați: ce se întâmplă cu certificatul verde de la 1 februarie

De la 1 februarie, certificatele digitale de vaccinare rămân valabile pentru cei care s-au imunizat cu schema completă, însă doar pe teritoriul ţării noastre.

Nu mai depinde de doza booster

„Într-adevăr, mulți români pot respira ușurați în acest moment, pentru că erau îngrjorați de faptul că trebuie să facă această doză booster pentru a beneficia în continuare de certificatul verde.

România a hotărât să nu se alinieze la această reglementare cu Uniunea Europeană prin care au decis valabilitatea certificatului verde la 270 de zile, adică 9 luni.

Așadar, de marțea viitoare, de la 1 februarie, vom putea beneficia în continuare de certificatul verde, chiar dacă avem doar schema completă sau o singură doză de vaccin, în cazul celor vaccinați cu Johnson. Este o informație exclusivă, verificată la cel mai înalt nivel, la Ministerul Sănătății”, a anunțat Sabrina Preda, jurnalist Antena 3.

Excepția

”Hotărârea luată de Comisia Europeană în luna decembrie va intra în vigoare de la 1 februarie.

Din păcate, românii care au mai mult de 9 luni de la vaccinarea cu schema completă de la ultima doză de vaccin și vor să plece în străinătate după data de 1 februarie, practic nu mai au certificat verde din acel motiv și trebuie să își facă doza booster pentru a beneficia de acest certificat verde prin care pot să călătorească liberi, în spațiul european.

Altfel, dacă nu vor face această doză, practic nu vor avea certificat verde”, a spus Sabrina Preda.

Citește și

Suedia nu recomandă vaccinurile anti-Covid pentru copii: ”Nu vedem beneficiul”