--> -->

Românii, campioni la turism în Bulgaria. Cifre oficiale

Ministerul Turismului din Bulgaria anunţă că peste un sfert de milion de români au vizitat ţara în primele două luni de vară ale acestui an, fiind pe primul loc în topul turiştilor străini din Bulgaria, informează Economica, care citează SeeNews.

I-am ”ocupat”

Bulgaria a înregistrat peste 1,8 milioane de turiști în unitățile de cazare în perioada 1 iunie – 25 iulie, iar cei mai mulți turiști străini au venit din România, peste 260.000. Topul turiştilor străini din Bulgaria a fost completat de cei din Polonia – 98.000, de cei din Germania – 70.000 şi de cei 56.000 din Cehia.

Potrivit ministerului Turismului din Bulgaria, aproape un milion de turişti au fost bulgari. Oficialii bulgari preconizează ca acest sezon estival să aibă 80% din succesul anului pre-pandemic 2019.

Cine e pe trend ascendent

Pe fondul războiului din Ucraina şi a zborurilor anulate din toată Europa, Bulgaria estimează o creştere a turismului de până la 10%, însă autorităţile de la Sofia speră la o creştere de două cifre în privinţa numărului de turişti străini.

Conform sursei citate, piețe precum Marea Britanie, Israel, Slovacia și Norvegia vor înregistra anul acesta creșteri semnificative a numărului de turiști. În prima jumătate a anului, numărul turiştilor ruşi din Bulgaria a fost de 35.886.

În urmă cu o săptămână, ATOR, asociația rusă a touroperatorilor de turism, a anunţat că Bulgaria a suspendat eliberarea de vize pentru turiștii ruși și proprietarii de imobile.

Citește și

Mihai Morar, reuniune de familie la Balcic: ”Sunt bogat”