România rescrie istoria în tenis

România trăiește în tenis. Trăiește în rachetele fetelor, dar și în inimile suporterilor care au bătut mai bine de 1000 de kilometri până la Ostrova pentru a susține un vis frumos, care s-a realizat. România în semifinalele Fed Cup. Fetele noastre se vor duela cu Franța, în luna aprilie. România și-a egalat astăzi cea mai bună performanță din istorie, semifinala din 1973.

Irina Begu și Monica Niculescu și-au pus amprenta pe această calificare frumoasă după un meci cu cele mai bune jucătoare la dublu ale lumii, pe Siniakova și Krejcikova, duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018. Fetele noastre le-au învins în trei seturi, 6-7(2), 6-4, 6-4. Și bineînțeles, Simona, care și-a trecut în palmares încă două victorii frumoase în Cehia. În primul meci al zilei, Simona Halep a trecut în trei seturi de Karolina Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4, iar ieri a bătut-o pe Katerina Siniakova 6-4, 6-0.

În schimb Mihaela Buzărnescu a cedat astăzi în fața Katerinei Siniakova, scor 4-6, 2-6, dar și ieriMihaela cu Karolina Pliskova 1-6, 4-6.

Semifinala dintre România și Franța se va juca pe 20 și 21 aprilie.

Citește și:

Lucescu, MAGISTRAL în Grecia! Ce a reușit în această seară