România pitorească la Glod: e musai să ajungi acolo!

O familie din Arad, care a locuit mai mulţi ani în străinătate, s-a mutat în Munţii Apuseni unde a realizat un mic paradis cu economiile adunate. Au investit 140.000 de euro, aproximativ, iar locația a devenit printre cele mai vizitate din România, în ultimii ani.

Alin şi Dorina Muşat au reconstruit trei locuinţe vechi de peste 100 de ani, pe care le oferă acum turiştilor care vor să petreacă câteva zile în natură.

Fiecare casă are propria poveste

La limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara, Casa Glod şi-a deschis porţile pentru turiştii care vor trăiască o experientă unică.

”Meşteşugul caselor tradiţionale româneşti merită păstrat. De aceea am construit pentru sufletul nostru aceste case pentru că tradiţia să dăinuie. În prezent dispunem de 15 locuri de cazare şi posibilitatea de a adăuga pături suplimentare.

Cazarea se face în complexul pe care l-am construit cu dragoste în această regiune. Casa Glod este locul perfect în care vrei să evadezi din cotidian. Casele au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost recondiţionate prin păstrarea elementelor originale şi adăugarea unor elemente ce ţin de confort (grupuri sanitare, utilităti, etc). Fiecare casă are propria poveste.

Cea mai apreciată de turişti este Casa Muzeu. A primit acest nume pentru este este cea mai veche dintre casele complexului nostru. Urmează Primăria şi Scoala care sunt finalizate şi disponibile pentru cazare”, astfel este prezentată atracţia turistică mai puţin obişnuită amenajată în satul Glod, aflat pe teritoriul comunei Almaşu Mare.

Cele trei case au fost strămutate din Maramureş

Soţii Muşat le-au cumpărat, le-au demontat bucată cu bucată şi le-au mutat în acest loc pitoresc din Apuseni. Casele au fost aduse din Maramureș.

Locuinţele sunt construite din lemn de stejar, cu acoperiş de şindrilă.

Pentru detalii de preț, găsiți totul actualizat pe internet (detalii aici).

Citește și

Trenuri de mare viteză în România. Vor circula cu 160 km/h, care este suma achiziției