--> -->

România, noua campioană mondială la minifotbal! De la 0-2 când mai erau două minute de joc!

România este noua campioană mondială la minifotbal! „Tricolorii” au învins dramatic Kazahstanul în ultimul act.

A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, a rămas 2-2 după reprizele de prelungire. La penalty-uri, România s-a impus cu 12-11, la capătul unor serii interminabile.

O forță la acest nivel

România, de 6 ori campioană europeană la minifotbal, a pornit cu șansa a 5-a la turneul final din Emiratele Arabe Unite. Încurajați de cea mai gălăgioasă galerie, câteva sute de români prezenți la fiecare meci, Balogh, Bourceanu și colegii au început bine și finala.

Kazahii nu s-au apropiat de poartă în primele 20 de minute, o presiune constantă pusă de „tricolori”. A fost suficient un contraatac, combinat cu o doză de ghinion. Ungur și-a deviat mingea în propria poartă, iar Kazahstan conducea la pauză, 1-0.

Încă o eroare în defensivă i-a pus lui Tarzhanov mingea pe tavă, pentru 2-0, în minutul 38.

Nimic nu anunța dramatismul din secvențele finale.

Marius Balogh, eroul României în finala Mondialului

Cu două minute rămase din meci, arbitrajul video a intervenit și a dictat un penalty pentru România. Golgeterul Marius Balogh a transformat cu siguranță. Tot el, la ultima fază, a driblat un adversar, a șutat imparabil și a împins finala în prelungiri.

Loviturile de departajare au fost unele antologice și au transformat finala de astăzi în cea mai spectaculoasă din istoria competiției. A fost nevoie de 30 de penalty-uri pentru a decide câștigătoare. România a fost de două ori în față, a avut șansa transformării loviturii de trofeu, dar a ratat-o.

Cel care a avut nervii tari și a adus trofeul suprem în România a fost Bogdan Covaci! România adaugă în vitrina și un titlu mondial, după cele 6 europene.

Citește și

Denise Rifai răspunde ea la întrebări: ”N-o să fac un copil de dragul ideii. Eu îmi doresc un astfel de bărbat, ca la carte”