România – Malta 1-0 / O Guriță de oxigen

La meciul 700 din istorie, naționala rănită de eșecul în fața Spaniei s-a prezentat la Ploiești cu 7 nume noi față de partida de joi, cu ibericii, din preliminariile Euro 2020. Chipciu, Rus, Florin Ștefan, Cicâldău, Bordeianu, Ianis Hagi și Andone au intrat din primul minut pe teren, în fața ambițioșilor maltezi. A fost asalt total la poarta lui Bonello, încă din primul minut.
Ratări multe la poarta Maltei
Primul care le-a dat emoții oaspeților a fost Chiricheș. Noul fundaș al lui Sassuolo n-a putut însă împinge mingea în plasă. Nici Florin Andone n-a fost mai inspirat în minutul 10. Balonul a fost trimis în poartă un minut mai târziu, dar Andone a fost în ofsaid la un șut-centrare semnat de Pușcaș. Florin Andone a mai încercat o dată să deschidă scorul (14), Răzvan Marin l-a întins bine pe Bonello (21), iar Hagi și Pușcaș, la aceeași fază, nu au găsit drumul spre 1-0. Nervii fanilor de la Ploiești au fost puși la încercare și la poarta lui Tătărușanu, care a respins șutul lui Corbolan. Simfonia ratărilor tricolore din prima repriză a fost încheiată de Bordeianu, în prelungiri.
Pușcaș a adus liniștea
Cu motoarele turate au pornit tricolorii lui Guriță și în partea a doua. De data aceasta, prima fază a adus și golul de 1-0. Pușcaș a reluat în plasă o minge centrată de Ianis Hagi din corner și a arătat că naționala mare crește pe scheletul reprezentativei Under-21, care a făcut minuni la Europeanul din vară. Pușcaș are deja 5 goluri pentru naționala mare. Dincolo, Gambin a tras ca din tun, însă Tătărușanu a deturnat mingea. De acolo, orice emoție a cam înghețat. Românii au plimbat mingea, maltezii s-au mulțumit să nu mai ia gol. Au sărbătorit vreo 3 secunde când Farrugia a marcat, dar tușierul le-a stricat petrecerea, semnalizând ofsaidul clar. S-a terminat 1-0, cu România trecând pe locul 2, cu 10 puncte, la 5 distanță de Spania.
România: Tătărușanu – Chipciu, Rus, Chiricheș, Fl. Ștefan – Cicâldău, R. Marin (59 Stanciu), Bordeianu – Ianis Hagi (72 Grozav) – Andone, Pușcaș (76 Keseru)
Malta: Bonello – Borg, Agius, Z. Muscat – Corbolan, Vella (86 Grech), R. Muscat, Gambin (81 Zerafa), Mbong – Farrugia, Nwoko (72 Effiong).
Citește și:

Ilie Năstase despre Bianca Andreescu: ”Ar putea”