ROMÂNIA FRUMOASĂ Zmeii vă așteaptă în Sălaj

Natura are un mod aparte de a fermeca. A clădit de-a lungul timpului cascade impresionante, munți semeți, pajiști frumoase, dar și forme mai ciudate. Câteva dintre acestea se găsesc în Grădina Zmeilor, o rezervație naturală protejată de tip geologic și peisagistic. Rezervația are o suprafață de aproape 3 hectare și este parcă supravegheată de “zmeii” care au și primit nume.

“Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul” vă așteaptă să-i vizitați și să-i fotografiați. Aceste forme speciale sunt dispuse la baza Dealului Dumbrava și sunt înconjurate și de legende. Una dintre acestea spune că o fată s-a îndrăgostită de un soldat, însă mama acesteia nu a fost de acord cu relația lor. A blestemat-o să se transforme în stană de piatră.

hotel iceberg balcic-->

Grădina Zmeilor conține o floră diversificată, dar și o faună care atrage privirile vizitatorilor. În plus, aproape de această locație se află câteva biserici de lemn, cele mai vechi datând din secolul al XVII-lea. Grădina Zmeilor se află la 36 de minute de Zalău, iar drumul catre trebuie urmat este Zalău – Jibou – Tihau – Gâlgăul Almașului – Grădina Zmeilor. De la Cluj-Napoca sunt 75 de kilometri, iar traseul este spre Sânmihaiu Almașului – Hida – Bălan – Grădina Zmeilor.

hotel pam beach olimp-->

Citește și:

Întâlnire specială pentru Contra


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed