ROMÂNIA FRUMOASĂ Vă așteaptă stațiunile balneare. Care este situația la zi

Starea de alertă a dus și la redeschiderea stațiunilor balneare din România, în condițiile în care sunt șanse tot mai mari să ne petrecem o bună parte a verii exclusiv în țară. Mai mult, primii turiști au trecut pragul acestor localități.

Conform stirileprotv.ro, stațiuni balneare renumite precum Băile Felix sau Băile Herculane s-au redeschis, iar turiștii sosiți în vacanță sunt întâmpinați cu setul de reguli pe care trebuie să-l respecte. Care nu sunt altfel decât în orașele lor de reședință. Dezinfectarea mâinilor, termoscanarea, apoi cazarea. Partea pozitivă este că e permisă folosirea piscinelor exterioare, care sunt cu apă termală. Un turist a apreciat modalitatea de recreere. Nu sunt foarte mulți oameni în această perioadă în concediu, se pot păstra ușor regulile de distanțare socială, iar prețurile sunt cu 15 la sută mai mici în complexele balneare. De exemplu, un pachet de 5 nopți cu demispensiune cu acces la bazele de tratament costă în jur de 2.000 de lei.

Existe oameni de pază, pe genul salvamarilor, care-i atenționează pe turiști dacă se apropie prea mult unii de ceilalți. Șezlongurile sunt așezate la 4 metri unul de celălalt. Masa, momentan, este servită prin serviciul de livrare de la restaurant. Numărul rezervărilor este în creștere și se așteaptă ca luna iunie să ofere un mai mare boost acestor locații, așteptându-se deschiderea teraselor și a aqua-park-urilor.

Citește și

Meciul de fotbal care a ucis! Care a fost situația în România