Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Unde putem încerca zborul cu parapanta

Avem o țară minunată, văzută din orice colț am privi-o. Poate și mai spectaculoasă este văzută de sus, dintr-un zbor cu parapanta, să zicem. Da, nu este chiar pentru toată lumea acest sport, dar cei care aleg să încerce măcar o dată cu siguranță vor repeta experiența.

În România sunt câteva locuri numai bune pentru zborurile cu parapanta. Priveliștea care se întinde dedesubt este fascinantă. Haideți să vedem care sunt aceste locații perfecte pentru a pune în mișcare adrenalina:

– Vârful Postăvaru – Poiana Brașov. Este printre preferatele parapantiștilor, în special iarna. Se decolează de la 1.900 de metri altitudine și se ajunge în Poiană.

– Rimetea. Aici se poate zbura tot timpul anului, decolarea făcându-se de la 1.200 de metri altitudine. Aterizarea este într-o zonă deschisă.

– Păltiniș. Iarna și toamna sunt anotimpurile preferate pentru parapantiștii care aleg această stațiune, în care decolarea se face de la 1.655 metri altitudine.

– Crucea Caraiman. Cel mai înalt punct de decolare, aflat la peste 2.000 de metri altitudine. Zborurile ideale sunt în octombrie și noiembrie.

– Stâna de Vale, județul Bihor. Locația este ideală pentru perioada de vară-toamnă. Altitudinea de decolare nu este foarte mare, se situează la 1.100 de metri.

– Bunloc, Săcele. Unul dintre cele mai populare locuri pentru parapantism. Telescaunul îi lasă pe cei dornici de zbor foarte aproape de locul de decolare, situat la 1.200 de metri altitudine. Perioada de vară extinsă până în octombrie este perfectă pentru parapantism aici.

– Măgura Branului, Predelut. Cei care au decolat de aici spun că este un loc perfect pentru zborul de distantă. De sus se pot admira, printre altele, Branul, Creasta Piatra Craiului, dar și orașul Zărnești.

– Vârful Oușoru, Vatra Dornei. Zona e mirifică, iar decolarea are loc de la 1.630 de metri altitudine. Aterizarea se face la baza muntelui, unde sunt destule zone deschise.

– Cozia. Toamna este anotimpul potrivit pentru un zbor aici, decolarea făcându-se de la 1.575 de metri altitudine.

Citește și

Marcel Ciolacu, despre mazilirea Vioricăi Dăncilă: ”Când pierzi, pleci. A făcut o greșeală imensă”