Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Un traseu senzațional gândit pentru Turul Ciclist

Turul Ciclist al României din acest an se anunță de poveste. Traseul ales de organizatori, adică de Federația Română de Ciclism, este o înșiruire de obiective cu care România se poate mândri la orice târg de turism din lume.

Competiția ajunsă la ediția cu numărul 54 va traversa România de la Vest la Est, plecarea fiind dată la Timișoara, iar finalul, cum era de așteptat, programându-se pentru București. Prologul se va desfășura pe orașul de pe Bega și va fi urmat de 5 etape, după cum urmează:

Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
Etapa 4 (4 septembrie): Brașov – Cheia – Ploiești – București
Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București.

Cicliștii care se vor înscrie vor avea de parcurs peste 800 de kilometri și vor putea admira, în viteza bicicletei, câteva locuri absolut minunate ale țării. Traseul va trece pe lângă Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran și Cetatea Dacică de la Căpâlna. În plus, o serie de biserici fortificate din Transilvania vor atrage privirile competitorilor. Ziua de foc se anunță pe 2 septembrie, când se va urca spre Stațiunea Păltiniș, din județul Sibiu.

Doi români de la echipe din străinătate sunt așteptați să vină la Mica Buclă. Eduard Grosu, component al formației Delko, și Serghei Țvetcov, de la Wildlife Generation Pro Cycling, ar putea concura în Turul Ciclist al României.

Citește și

Marius Niculae le-a ținut un discurs jucătorilor: ”Le-am spus aceste două lucruri”