Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Un sit minunat, care merită explorat

Județul Alba este unul pitoresc din punct de vedere al creațiilor naturii. Un loc absolut minunat este cel reprezentat de Munții Trascăului, un sit ca se întinde puțin și pe teritoriul județului Cluj.

Situl de Importanță Comunitară Trascău are nu mai puțin de 50.064 de hectare și se întinde pe teritoriile orașelor Aiud și Zlatna, dar și a comunelor Sălciua, Mogoș, Livezile, Întregalde, Bucium, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Meteș, Ocoliș, Mirăslău, Mogoș, Ponor, Poșaga, Râmeț, Rimetea și Stremț).

Ce se poate vedea în zonă? Oferta este extrem de variată și pleacă de la o serie de chei spectaculoase (Cheile Întregalde, Cheile Runcului, Cheile Tecșeștilor, Cheile Caprei, Cheile Ampoiței) și ajunge la Poienile cu Narcise de la Tecșești și Negrileasa sau la Peștera Huda lui Papară.

Vizitatorii pot vedea o serie de specii de animale, printre care urși bruni, lupi, jderi, porci mistreți, nevăstuici, căprioare, vulpi, râși, șoimi, acvile, bufnițe, ereți, ciocănitori, șerpi și șopârle, tritoni, mrene, păstrăvi, scobari. Și fauna este bogată în Situl Trascău. Florea-de-colț, clopoțelul de munte, gușa porumbelului, floarea-raiului, crucea voinicului, capul șarpelui și stânjenelul sunt doar câteva specii care pot fi fotografiate și admirate în această zonă.

După vizita în Sit, puteți opta să vedeți și creațiile oamenilor din zonă. Atracții sunt multe. Biserica de lemn din Livezile a fost ridicată în anul 1611, cea din Galda de Jos în 1715, iar în Benic se pot găsi ruinele unei biserici reformate din secolul al 13-lea. Mănăstirea Râmeț este deja o destinație cunoscută pentru credincioșii din zonă. Cetatea Liteni este o cetate medievală finalizată în 1324. Muzeul Etnografic din Întregalde este, de asemenea, un loc care merită văzut.

Citește și

Anunț oficial: ”Există echipe care doresc să-l transfere pe Sorescu”