ROMÂNIA FRUMOASĂ Un peisaj fabulos la Lacul Bolboci

Vă place apa, dar nu sunteți încântați de aglomerația de la Marea Neagră? Sunt multe alte opțiuni pentru o excursie, dar printre cele mai frumoase este Marea din Bucegi, adică Lacul Bolboci. De unde acest nume? De la infinitul pe care-l veți vedea dacă stați pe marginea lacului.

Lacul este situat într-una din cele mai spectaculoase zone din România, în care farmecul sălbatic a fost păstrat, pentru a oferi turiștilor ore sau zile extraordinare. Lacul Bolboci este bine păzit de Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei, pe care le puteți vizita după ce vă odihniți un pic. Practic, Lacul este un baraj artificial, cu un volum uriaș de apă, de 18 milioane de metri cubi, în care se varsă 4 râuri: Blana, Nucet, Plaiul Mircii și Bolboci.

Este un amestec de culori care vă va liniști instantaneu. Diverse nuanțe de verde se reflectă în albastrul lacului, stâncile se oglindesc în apă, iar dacă și cerul este senin, priveliștea este completă. La Lac se poate ajunge atât din Târgoviste, prin Moroeni și Scropoasa, cât și din Sinaia, de unde aveți de mers doar 8 kilometri. Se poate campa lângă Lac, dacă vreți să petreceți o noapte în cort.

Dacă aveți chef și vă țin puterile, de la Lacul Bolboci puteți alege să urcați pe un traseu către Cabana Miorița, de unde se vede Bușteniul. De acolo până la Piatra Arsă mai e doar o oră de mers. Zona oferă și alte atracții turistice. Pe lângă Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei, de la Lacul Bolboci se poate merge și către Peștera Ialomiței, Peștera Mică, Vârful Omu, Babele, Cheile Orzei sau Padina. Nu contează în ce direcție o apucați, veți găsi locuri splendide de vizitat și fotografiat.