Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Un muzeu inedit pe un deal de lângă Arieșeni

Dacă nu ați auzit de Pătrăhăițești, nu este nicio problemă. Nu sunt mulți cei care știu pe unde se află acest cătun. Ei bine, Pătrăhăițești este la o aruncătura zdravănă de Arieșeni, stațiunea care atrage multă lume iarna.

Și vara ai ce să faci prin zonă, dar mai ales să-ți încarci bateriile. Dealurile de acolo sunt fascinante și încărcate de energie pozitivă. Sunt destule trasee turistice pe lângă Arieșeni. Unul dintre ele merge la Pătrăhăițești.

Drumul care ajunge la 1200 de metri altitudine se termină chiar la Muzeul Casa Filip, undeva la poalele vârfului Curcubăta Mică. La Muzeu vă așteaptă tanti Paraschiva, mereu cu zâmbetul pe buze. Vă conduce prin camerele casei, pe care a amenajat-o ca pe un muzeu etnografic. Intrați într-un univers al satului românesc tradițional, care cuprinde o mulțime de obiecte vechi.

Nenea Rovin a muncit și el și a contribuit cu ciubere, doniți, tulnice și alte obiecte care pot fi cumpărate. Apropo de tulnice, tanti Paraschiva cântă divin la tulnic. E un obicei care pare că se pierde, dar nu și la Pătrăhăițești.

O să plecați de acolo cu bucurie în suflet, cu siguranță. După ce vă luați Rămas bun de la gazde, puteți merge să admirați Cascada Pătrăhăițești.

Citește și

Ponta îl atacă pe Orban: ”PNL este noul PCR!”. Ce mesaj are pentru hateri