ROMÂNIA FRUMOASĂ Un castel superb, gazdă pentru o primărie

Ați auzit de Săcășeni? Dacă nu, poate de Tășnad? Băile Tășnad vă spun ceva? Este o zonă tare frumoasă din județul Satu Mare, numai bună pentru o evadare de câteva zile. Băile Tășnad oferă ștranduri cu apă termală, în care copiii se vor distra de minune.

hotel iceberg balcic-->

Să lăsăm Băile deoparte puțin. La câțiva kilometri se află Săcășeni, o localitate care iese cu greu în evidență și pe care nu cred că o poate reține cineva doar după ce îi citește numele. Ei bine, aici se găsește una din cele mai frumoase clădiri din România. Este vorba de Castelul Boloni-Braunecker.

hotel pam beach olimp-->

Acest castel a fost construit în anul 1880, fiind moștenit de fiica nelegitimă a baronului Boloni. Pașii istoriei au dus clădirea în proprietatea familiei de baroni von Braunecker, care, mai departe, l-a vândut statului român, înainte de a părăsi România. Sunt însă destule neclarități legate de trecut și de proprietarii clădirii. Cert este că după Al Doilea Război Mondial, Primăria Săcășeni și-a mutat sediul în castel. La fel de sigur este că un castel asemănător se află și în Biharurga, în Ungaria, unde ar fi locuit familia Boloni.

Clădirea a fost construită în stil eclectic de către o familie importantă a zonei, și anume familia Leitner, care deținea un conac și în Ilișua, din județul Sălaj. Dincolo de istorie, castelul este impresionant, cu coloanele sale uriașe și cu decorațiunile excepționale.

Cum se ajunge la Săcășeni? Localitatea este la 33 de kilometri de Carei, pe drumul care duce la Zalău.


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed