Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Top 5 lacuri superbe din țara noastră

Weekend-urile sunt din ce în ce mai aglomerate la mall-uri sau prin oraș, așa că o evadare dintre betoane este binevenită. O alegere inspirată ar fi un drum spre unul din lacurile frumoase ale României. Și sunt chiar multe, așa că aveți de unde alege.

Haideți să vedem 5 lacuri minunate din țara noastră, într-o ordine aleatorie.

1. Lacul Roșu (Bicaz, județul Harghita) – este situat în Carpații Orientali și are o suprafață de 11 hectare. Este înconjurat de păduri falnice, iar o altă atracție este reprezentată de trunchiurile de copaci care se ridică din apă, ceea ce face peisajul mult mai spectaculos și numai bun de fotografiat. Amintirile de aici sunt neprețuite.

2. Lacul Diavolului (Cheile Nerei) – este cel mai mare lac carstic din România și se întinde pe nu mai puțin de 700 de metri pătrați. Adâncimea maximă ajunge chiar la 12 metri, iar amplasarea sa este demnă de orice film sau documentar de pe National Geographic. Este înconjurat de stânci colțuroase, care-i oferă un plus de mister.

3. Lacul Bicaz (4 km de Bicaz) – este al doilea cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din țară, este lung de aproape 35 de kilometri, iar peisajul din zonă este absolut fabulos! Fotografii vor fi răsfățați, mai ales când apa lacului este liniștită, iar munții se oglindesc în aceasta. Pe lac se găsește și centrala hidroelectrică Bicaz-Stejaru.

4. Lacul Bucura (Parcul Natural Retezat) – este cel mai mare lac glaciar din Romania, are aproape 9 hectare, este situat la 2.400 de metri altitudine și are o adâncime de aproximativ 16 metri. Este și însoțit de o legendă care spune că haiducii din Oltenia, Banat și Transilvania se întâlneau aici pentru a-și împărți comorile. Unii spun că și acum acestea stau pe fundul lacului.

5. Lacul Ochiul Beiului (Parcul Național Cheile Nerei, jud. Caraș-Severin) – are forma unui crater și are o adâncime de aproape 4 metri. Culoarea sa este fantastică, de un albastru hipnotizant. În plus, un alt lucru care-l face atrăgător este faptul că temperatura apei este tot timpul pozitivă, între 4-8 grade, astfel că lacul nu îngheață niciodată.

Citește și

VIDEO Amintirile din copilăria lui Florin Cîțu: ”Îmi plăcea foarte mult la coasă”