Wave Resort

ROMÂNIA FRUMOASĂ Top 5 grădini botanice din țară

Grădinile botanice au un farmec special. Nebunia de culori îi atrage pe turiștii care găsesc ore de liniște în aceste zone pastelate. România are câteva grădini botanice remarcabile, numai bune de vizitat mai ales primăvara și vara, când explozia de culori este la intensitate maximă.

Haideți să vedem un Top 5 al grădinilor botanice din România.

1. Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj-Napoca – se întinde pe 14 hectare, aici găsindu-se numeroase specii de plante atât din România, cât și câteva din Caucaz și Himalaya, acestea din urmă aflându-se în sere. Alte puncte-forte sunt grădina japoneză și grădina romană.

2. Grădina Botanică Anastasie Fătu din Iași – este prima grădină botanică din România, fiind inaugurată tocmai în anul 1856. Are o suprafață de aproape 100 de hectare, iar parfumul de trandafiri este magic. Asta deoarece aici se găsesc peste 800 de specii de trandafiri. Alte plante mediteraneene, subtropicale și tropicale pot fi admirate aici.

3. Grădina Botanică Dimitrie Brândză din București – are o suprafață de aproape 18 hectare, aici putând fi văzute și fotografiate peste 5.000 de specii de plante de pe tot Globul. Specii rare, precum Centaurea pontica, Dianthus Callizonus și Centaurea Jankae, și-au găsit locul aici, lângă diferite specii de bujori, crini, dalii și multe alte plante minunate.

4. Grădina Botanică Alexandru Buia din Craiova – la fel, ocupă o suprafață impresionantă, de aproximativ 17 hectare. Este împărțită în mai multe sectoare: ornamental, rosariu, pepinieră, muzeu, sere, provinciile floristice de pe Glob, provinciile floristice din România, plante cultivate.

5. Grădina Botanică Răsvan Angheluță din Galați – suprafața este apropiată de cea a Grădinii din București, adică aproape 18 hectare. La el, este structurată în mai multe sectoare: flora Globului, plante utile, sere, flora și vegetația României, rosarium și ornamental. În total, sunt peste 260.000 de flori, arbori și arbuști la Galați, printre care și 300 de soiuri de trandafiri.

Citește și

FOTO Erling Haaland a petrecut cu un milionar român