ROMÂNIA FRUMOASĂ Spectacol incredibil în Peștera Piatra Altarului

Peșterile sunt înconjurate de un mister atrăgător. Greu de cucerit, ascund peisaje incredibil de frumoase și care merită văzute de toată lumea. Este și cazul Peșterii Piatra Altarului, din Munții Bihorului.

Peștera a fost descoperită de 2 speologi ai Clubului Politehnica din Cluj, Daniel Cârlugea și Doru Croitoru, acum 36 de ani. Peștera Piatra Altarului are 4 încăperi mari. Prima este Galeria Palatul, cu o înălțime de 30 de metri, numele venindu-i de la forma care se aseamănă cu o catedrală gotică. Galeria Altarul sau Cimitirul Urșilor găzduiește, sub un strat gros de calcit, cranii de urși de cavernă.

În Galeria Geoda se întâmplă un fenomen uluitor: apa supramineralizată se transformă în cristale spectaculoase de calcit. Galeria Paradisului este exact cum îi spune numele. Aici se pot vedea minuni ale naturii: stalagmite monocristal, coloane de tip palmier, macrocristale de calcit, nuferi, perle de peșteră, coralite, discuri, cristale scheletice de calcit în formă de triunghiuri.

Lungimea totală a peșterii este de 3.150 de metri, iar turiștii pot intra în Peștera Piatra Altarului doar în compania unor speologi sau a unor profesioniști dotați cu echipamente speciale pentru astfel de expediții.

Citește și

Cel mai înalt turn din lume, în culorile drapelului României

No Comments Yet

Comments are closed