ROMÂNIA FRUMOASĂ Satul-muzeu care atrage toate privirile

Bucovina este superbă, de oriunde ai privi-o. Zona atrage o mulțime de turiști prin frumusețea reliefului, dar și prin obiceiurile și tradițiile care au rămas în inimile oamenilor de aici.

Un loc special din Bucovina este satul-muzeu Ciocănești, din județul Suceava. De ce sat-muzeu? Este destul de simplu dacă vedeți două-trei poze. Casele de aici sunt absolut fantastice și le iau ochii turiștilor. Sunt decorate precum celebrele ouă încondeiate. Sătenii parcă se întrec unii cu alții care să aibă casa mai înnobilată cu motive tradiționale specifice Bucovinei.

Această artă a decorării caselor a început când o femeie din sat a decis să pună și pe locuința sa motivele de pe portul popular. Foarte rapid, acest trend s-a răspândit. Acum sunt peste 600 de gospodării decorate care de care mai frumoasă.

În Ciocănești, chiar și Secția de Poliție și școala sunt decorate. Pentru ca acest peisaj de vis să fie complet, comuna are și un Muzeu al ouălor încondeiate. Cei care merg acolo pot vedea aproape 2000 de exponate minunate. De altfel, an de an se organizează și un Festival al Ouălor Încondeiate. O altă manifestare importantă este Festivalul Păstrăvului.

Cum se poate ajunge la Ciocănești? Destul de simplu. Satul se află la 26 de kilometri de Vatra Dornei (pe DN18) și la 35 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Astfel, puteți să vă organizați un sejur de câteva zile, care să includă și alte frumuseți ale Bucovinei.

Citește și

Dan Petrescu, foarte supărat: ”Asta e problema vieții mele”. A cerut urgent un transfer