--> -->

ROMÂNIA FRUMOASĂ Salina SF a României! De neratat, măcar o dată să ajungi acolo

Desprinsă parcă dintr-un film SF, salina Turda este cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din România.

Totul făcut cu mâna omului

Exploatările de sare de aici datează din secolul al II-lea și pe toată durata funcționării sale a furnizat estimativ peste trei miliarde de tone de sare, creând astfel o uriașă lume subterană.

Ceea ce este cu adevărat remarcabil este că niciodată nu s-au folosit explozibili în exploatările miniere de aici, totul a fost făcut manual sau cu ajutorul mașinilor, ceea ce face ca dimensiunile sale să fie cu atât mai impresionante.

Una dintre numeroasele sale „camere” are o înălțime de 49 de metri. După ce a fost abandonată în 1932, mina a fost redeschisă pentru turiști în 1992.

S-a investit cel puțin 5 milioane de euro

Datorită unei renovări de circa cinci milioane de euro, salina este acum un obiectiv turistic important, în special pentru haloterapie (terapia cu sare), un tratament pentru alergii și astm.

Beneficiile pentru sănătate ale minelor de sare au fost atestate medical, deci iată un alt motiv să vizitezi Salina de la Turda.

Citește și

Propunere de week-end: o cascadă legendară în România